Minister Schouten: Nieuwe Plantgezondheidswet zorgt voor enkele tientallen extra fte's

Op 14 december as treed de nieuwe Plantgezondheidswet (PGW) - de wet die o.a. verplicht tot de uitbreidingen van het veelbesproken plantenpaspoort - in werking. Over de hoofdlijnen is men het eens, op de details wordt nog onderhandeld.

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft nu, op vraag vanuit het eigen ministerie, nader laten uitzoeken of de NVWA voldoende toegerust is om de nieuwe taken, m.n. de extra controles, op zich te nemen. Dat is het niet, zo blijkt, en daarom 'zal rekening moeten worden gehouden met extra toezichtcapaciteit van op termijn enkele tientallen fte’s.'

Hoeveel dat er precies zijn, getuige de brief die de minister gisteren aan de kamer stuurde, moet nog blijken. In elk geval hecht zij eraan te benadrukken dat 'de mogelijke extra capaciteit niet voortvloeit uit het wetsvoorstel PGW, maar uit het pakket van EU-uitvoeringsmaatregelen''.

Voor een uitgebreide stand van zaken verwijzen wij u naar de jongste uitgave van Buitenstebinnen van Naktuinbouw. Deze editie is volledig gewijd aan de PGW en het plantenpaspoort.

bron: Rijksoverheid


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven