Feest voor 10-jarige Heuchera ‘Dark Secret’

Binnen het assortiment Heucher is het zeldzaam dat een exemplaar de leeftijd van 10 jaar behaalt maar Heuchera ‘Dark Secret’ viert echt zijn tiende verjaardag. Normaliter wordt een Heuchera 2 tot 3, max. 4 jaar oud maar ‘Dark Secret’ heeft bewezen dat hij tot de beste en de sterkste binnen het sortiment behoort.

Deze prachtige Heuchera is gevonden door Mr. Darques en zijn vrouw uit Frankrijk. Dark Secret is een zaailing van 3 cultivars: het zeer donkere blad komt van ‘Obsidian’, het gekartelde blad van ‘Crimson Curls’ en de bloemen en gezonde en sterke groei komt van ‘Frosted Violet’. Dit 10-jarige exemplaar staat in de tuin van Luc Klinkhamer, plantliefhebber in hart en nieren en eveneens veredelaar van diverse vaste planten waaronder Heuchera villosa ‘Plum Power’PBR.

Heuchera ‘Dark Secret’ wordt zo’n 25 cm hoog en 30-40 cm breed en past mooi in vaste plantenborders of gemengde containers. Verder bloeit ‘Dark Secret’ rijk in de zomer en is hij zeer winterhard tot -30°C. Hij kan in de volle zon, halfschaduw en schaduw. ‘Dark Secret’ houdt van ieder type grond en is onderhoudsvriendelijk. Daarmee is het een ideale plant voor de hedendaagse tuin. Deze cultivar is kwekersrechtelijk beschermd en wordt vertegenwoordigd door Plantipp.


Voor meer informatie:
Plantipp
www.plantipp.eu

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven