M-plastics voorzien van zonnepanelen

In Oldenzaal zit M-plastics, een gespecialiseerde thermoformer en spuitgieter voor agri- en sierteelt. Al bijna 10 jaar wordt in vijf ploegendienst een compleet assortiment aan verpakkingen en kweek- en verspeentrays geproduceerd voor een groeiende klantengroep in binnen- uit buitenland. 95 % van de plastics die verwerkt worden, zijn recyclaten, gerecyclede kunststoffen uit andere industrieën. 

Om verder te verduurzamen, heeft het bedrijf een zonneveld aangelegd van bijna 5000 M2, waarmee op jaarbasis bijna 400.000 kWh geproduceerd kan worden. Deze energie wordt ingezet op de afdeling waar duurzame kweek- en verspeentrays geproduceerd worden.

M-plastics heeft de afgelopen jaren flink ingezet op verduurzaming. Men neemt sinds jaar en dag alleen nog maar groene stroom af, en alle overige emissies uit de fabriek worden gecompenseerd door CO2 certificaten te kopen. Sinds 2018 is M-plastics gecertificeerd als klimaatneutrale onderneming, na een audit die werd uitgevoerd door de Climate Neutral Group. Bovendien is de verlichting volledig over op LED, worden de meest moderne en klimaatvriendelijke transportmiddelen gebruikt, is men sinds 2017 C2C silver gecertificeerd voor alle thermoform producten en heeft de productie laten certificeren voor (zeer lage) footprints door BON. Tot slot moet een zero waste project de afvalstroom nog verder reduceren.

Productinnovatie
Tegelijkertijd wordt gewerkt aan productinnovaties. Voor kwekers die hun trays voornamelijk voor intern transport gebruiken biedt M-plastics duurzame oplossingen door alternatieven te ontwikkelen voor disposable trays. 

Voor meer informatie:
M-plastics
Lübeckstraat 17, 7575 EE Oldenzaal
T +31 (0)541 222 150
F +31 (0)541 222 159
info@m-plastics.nl
www.m-plastics.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven