Young Patrons Gala, Amsterdam

Rosen Aleia Roses sieren opera en ballet gala

Afgelopen vrijdag, 28 juni 2019, was de Young Patrons Circle van de Nationale Opera & Ballet gastheer van de derde editie van het jaarlijkse internationale Young Patrons Gala, een feestelijke avond vol met opera en ballet in Amsterdam. Het gala is het enige moment van het jaar waarin opera en ballet hetzelfde podium delen. Bloemkunstenaars The Wunderkammer zorgde voor de florale aankleding van dit prestigieuze evenement door meer dan 5.000 rode rozen van Aleia Roses te verwerken tot florale pronkstukken.

Geïnspireerd door een van de uitvoeringen van de avond, Romeo & Julia, koos The Wunderkammer de prachtige rode rozen van Aleia Roses om te schitteren in de bloemendecoraties. Meer dan 5.000 van de biologisch en duurzaam geproduceerde Red Naomile rozen werden gebruikt om grote bloemstukken te creëren en de VIPS lieten zich fotograferen voor een vier meter lange rozenmuur die opgebouwd was als rozentuin met groene bladeren. Zij stonden er zelfs voor in de rij.

Op deze unieke avond gaven alle talenten van het Nationale Opera & Ballet (NOB) een zinderende uitvoering met previews van het nieuwe seizoen zoals opera Carmen en het ballet Romeo & Julia. Bekende Nederlanders en gezichten uit de mode- en cultuurwereld kwamen red carpet proof gekleed in de mooiste outfits om het beste te zien van wat opera en ballet te bieden heeft.

De avond begon op de rode loper, gevolgd door een programma met unieke en gevarieerde optredens, geregisseerd door een jong, artistiek duo: Peter Leung, creatief medewerker bij Het Nationale Ballet en Lisenka Heiboer, een getalenteerde operaregisseur.

Als een van de grootste culturele organisaties in Nederland, co-produceert en presenteert NOB haar producties internationaal in de meest prominente huizen en theaters. Het instituut opereert in de top vijf van de wereld binnen haar gebied. Het Young Patrons Gala wordt jaarlijks georganiseerd door de Young Patrons Circle om deze kunstvormen te vieren en te ondersteunen. Door lid te worden van de Young Patrons Circle, kun je mee helpen de richting en toekomst van de Nationale Opera & Ballet vorm te geven.

The Wunderkammer, van bloemkunstenaars Florian Seyd en Ueli Signer, verzorgt de styling en florale decoraties voor exclusieve hotels, restaurants en evenementen in Nederland en het buitenland. Ze decoreerden onder meer de kerstfeesten van Karl Lagerfeld in Amsterdam, voorzagen SOHO HOUSE Amsterdam van een daktuin en maakte in opdracht van The Green Gallery een sprookjesbos in de fietstunnel van het Rijksmuseum. Ueli Signer ontwerpt eigen meubilair en decoratieve objecten, die te koop zijn via The Wunderkammer's webshop. Florian Seyd en Ueli Signer werden in het boek BLOOMS (2019) van Phaidon genoemd en Isabel Gilbert Palmer noemde hen 'één van de 27 meest toonaangevende bloemisten in de wereld' in haar boek Formidable Florists (2016). Hun woonhuis heeft in stijlvolle boeken gestaan, zoals Living in Style Amsterdam van TeNeues (2017) en in meerdere tijdschriften zoals Architectural Digest. "Ons werk als bloemisten en decorateurs wordt gedreven door onze passie voor de natuur. We zien onszelf als galeriehouders en de natuur als onze kunstenaar. We proberen natuurlijke producten, flora, mineralen en fauna te presenteren op een manier die iedereen verrast," aldus Florian Seyd & Ueli Signer. Voor meer informatie: www.thewunderkammer.eu

Aleia Roses is gespecialiseerd in het op grote schaal kweken van de variëteit Red Naomile, de beste rode roos ter wereld. Aleia Roses teelt de rode rozen in een hightech kas in het noorden van Spanje in de provincie Soria. Deze locatie levert veel klimaatvoordelen op wat de kwaliteit van de roos ten goede komt. Deze is dan ook van hoge klasse. De productie is biologisch en duurzaam. Zo wordt regenwater opgevangen in bassins van 25.000 m3 en herbruikt, worden ziekten en plagen bestreden met een biologisch programma (Integrated Pest Management) en worden Nederlandse kwekers, kennis en highttech toepassingen ingezet om het productieproces zo efficiënt en duurzaam mogelijk te laten verlopen. Aleia Roses is in het bezit van diverse milieucertificaten, die zijn verstrekt door Milieu Project Sierteelt (MPS). Binnen het areaal van dit soort is de kas van Aleia Roses de grootste van Europa: hij telt maar liefst 15 hectare. De roos zelf onderscheidt zich van andere exemplaren door de intens rode kleur, een lichtzoete geur, prachtig design én een vaasleven van wel 15 dagen of meer. De steel van de bloem kan tot wel 90 centimeter lang worden. Aleia Roses en The Wunderkammer delen dezelfde denkwijze als het gaat om duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid zodat je niet alleen een goed gevoel van het product zelf krijgt maar ook door het verhaal achter het bedrijf.

 

Voor meer informatie:
Aleia Roses
E: info@aleiaroses.com
www.aleiaroses.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven