Kenia: Red Lands Roses ontdekt nieuwe mutaties van hun bestseller Julieta

Een mutatie van één van je bestsellers ontdekken: het is de droom van menig teler. Dit gebeurde Red Lands Roses, een Keniaans rozenkweker gespecialiseerd in trosrozen. Twee jaar geleden ontdekten zij de eerste mutatie van de bestseller Julieta en onlangs vonden ze er nog twee, waarmee momenteel geëxperimenteerd wordt. "Als deze experimenten geslaagd zijn, hebben we vier verschillende kleuren van de Julieta," aldus Rita Wanjiku. 


Barbara Natembeya en Rita Wanjiku op IFTEX 2019. Zoals op elke beurs droegen ze kettingen die ze ook uitdeelden aan bezoekers, alleen hadden de kettingen deze keer een speciale betekenis. De rode, witte en zwarte kralen stonden symbool voor Red Lands' steun voor de strijd tegen genitale verminking van vrouwen. "Rood staat voor het bloed dat gevloeid is, wit voor vrede en zwart voor de Afrikaanse huidskleur." 

Julieta is een koraalkleurige trosroosvariëteit van de Franse rozenveredelaar George Delbard. Red Lands Roses begon vier jaar geleden met het telen van deze variëteit en zag al snel een stijging in de vraag. "Het is een roos die bij elke gelegenheid past: huwelijken, moederdag enzovoort." De Julieta is inmiddels uitgegroeid tot een van hun bestsellers. 


Julieta in de stand van Red Lands Roses.

Zo'n twee jaar geleden vonden ze opeens een mutatie tussen hun gewassen: een kersenrode variëteit. Na een aantal succesvolle experimenten met deze roos, besloten ze haar Julieta Cerise te noemen. "We waren heel blij met deze nieuwe toevoeging aan de familie. Inmiddels is de Julieta Cerise al even populair als haar moeder."


Arnaud Delbard en Arnoud Bolten op IFTEX met de Julieta (links) en de Julieta Cerise (rechts) van Red Lands Roses.

Onlangs werden ze opnieuw verrast door maar liefst twee nieuwe mutaties: een gele (Limoncella) en crèmekleurige (Cream) variëteit. "We zijn nu aan het experimenteren met deze mutaties en we hebben goede hoop op goede resultaten."

De variëteiten zijn slechts een klein deel van het assortiment van Red Lands Roses dat bestaat uit meer dan 130 variëteiten. De rozen worden geteeld op een areaal van 28 hectare ten noordoosten van Nairobi.

Voor meer informatie: 
Red Lands Roses
Rita Wanjiku
e-mail: salesrita@redlandsroses.co.ke   
www.redlandsroses.com 

George Delbard
Arnaud Delbard
e-mail: arnaud.delbard@georgesdelbard.com    
www.georgesdelbard.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven