Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sierteelt certificeringen voortaan via AgriPlace

De certificering van bloem- en siergewassen is per heden toegevoegd aan het platform van AgriPlace. Veel telers in de groenten- en fruitsector maken al jaren gebruik van deze dienst en vanaf nu is het platform ook beschikbaar voor alle producenten in de sierteelt. De sierteeltversie is ontwikkeld in samenwerking met het adviesbureau voor de glastuinbouw DLVge en GreenlinQdata verzorgt de implementatie van de software.

Met het platform kunnen individuele producenten, telersgroepen, handelaren of voedselproducenten hun gehele certificeringsproces stroomlijnen en alle relevante documenten beheren. De GlobalGAP bloemen- en siergewassen zijn hier nu ook aan toegevoegd. De standaard dekt de volgende thema’s: teeltmateriaal, bodem- en substraatbeheer, gebruik van kunstmest, gewasbeschermingsmiddelen, oogst en na-oogstbehandelingen, maar ook duurzaamheid en sociale thema's komen aan de orde. Het platform is onafhankelijk, dus de telers kunnen zelf kiezen tussen de certificerende instanties.

Via een stappenplan worden telers door een online vragenlijst geleid. Alle benodigde documenten, foto’s en andere bewijsstukken worden op het platform opgeslagen. Aan de hand van deze bewijsstukken wordt de vragenlijst voor de certificering  grotendeels automatisch gevuld. Het enige, dat dan nog rest, is het beantwoorden van de overige relevante vragen. Met één klik kunnen vervolgens de gegevens en de beoordeling direct met een auditor worden gedeeld. Alle gegevens zijn veilig opgeslagen in een beschermde database. De gebruiker beslist zelf wat er met zijn gegevens gebeurt en met wie de informatie wordt gedeeld.

AgriPlace maakt eisen inzichtelijk, structureert de gegevens en bespaart zo veel tijd die nodig is om te certificeren. Eigen applicaties (bijvoorbeeld voor teeltregistratie) kunnen daarbij gebruikt worden. Op dit moment zijn de volgende certificaten los van elkaar te behalen: GlobalGAP, GRASP, PlanetProof, Tesco Nurture​, AH protocol, Cosun​ en VVAK. Het platform geeft een duidelijk overzicht van alle certificaten en hun status. Bovendien wordt informatie van verschillende jaren hergebruikt en uitgewisseld tussen de certificaten onderling, waarmee het behalen van andere certificaten sneller en eenvoudiger wordt.

Meer informatie vindt u op www.greenlinqdata.nl/agriplace

Publicatiedatum: