Jochum Genuït, Mienis Water:

”Watervraagstuk is een totaalconcept”

Met de presentatie van het ultrafiltratie (UF) systeem van Mienis Water wordt waterzuivering naar een hoger plan getild. Dat is tenminste wat Jochum Genuït beoogt. Hij is technisch directeur bij het bedrijf en licht de technologie toe: ”Ultrafiltratie is een membraantechnologie. Het membraan laat zouten door maar houdt organische vervuiling tegen. Het membraan houdt bacteriën tot een log 9.15 en virussen tot een log 5.34 tegen. Het filter is niet gevoelig voor troebel water, we kunnen het belasten tot wel 150 micron maar om het membraan te ontlasten, filtreren we het voor met een 50 micron filter. Ook kleur is geen enkel probleem. De meeste ijzer meststoffen weten we ook volledig te recyclen.”


Links oppervlaktewater vóór behandeling en rechts erna.

Jochum geeft aan dat er in grote lijnen drie toepassingen voor deze technologie zijn:

Voorzuivering
Het is een perfecte technologie om als voorzuivering te gebruiken voor een nano of omgekeerde osmose systeem. Organische vervuiling is, bij nanofiltratie en omgekeerde osmose systemen, een groot probleem. Omdat het UF dit er allemaal uit haalt, kunnen ze een stabiel proces garanderen.

Oppervlaktewater behandeling
Dit is de stap naar drinkwater of proceswater-kwaliteit. Als de samenstelling van het water het toelaat kunnen we in één stap naar goed en veilig water. Zie de bovenstaande foto’s van water behandeld in Naivasha Kenia.


Jochum Genuït op de Greentech

Water recycling
Jochum: ”Het veilig hergebruiken van drainwater is misschien wel de mooiste toepassing. Door de lage operationele kosten is het de goedkoopste technologie en beter nog, het is ook de veiligste technologie. De terugverdientijd is in veel gevallen rond 1 jaar.”

Hun totale water concept maakt het mogelijk om tot 100% gesloten te telen. De eerste systemen zijn 2,5 jaar geleden in Nederland geïnstalleerd en deze kwekers hebben tot nu toe nog geen druppel geloosd. Onze exportsystemen staan onder andere bij vermeerderingsbedrijven. Jochum: ”We zien daar resultaatverbeteringen in het gewas en aanzienlijke kostenbesparingen.”

Voor meer informatie:
Mienis Water
Jochum Genuit
06-54288682
Anita Mienis
0172-538275
www.mienis-water.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven