27 juni fuseren Noord-Hollandse regionale Stivas-stichtingen

Gebiedsontwikkelaars Noord-Holland willen samen slagvaardiger zijn

Op donderdag 27 juni tekenen de Noord-Hollandse regionale Stivas-stichtingen voor één centrale Stivas.

Stivas heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld als gebiedsontwikkelaar in het landelijk gebied in brede zin. De laatste jaren zijn de werkzaamheden uitgebreid door ontwikkelingen in de agrarische sector maar ook door maatschappelijke factoren. De opgave waar de agrarische sector voor staat is groot. Een gezonde bodem en leefomgeving, biodiversiteit, veilige voedselproductie, veilige infrastructuur; thema’s waar de sector dagelijks mee heeft te maken.

Robuuster en slagvaardiger met oog op landelijke ontwikkeling
Om in de toekomst goed in te kunnen spelen op de diverse regionale en landelijke vraagstukken is een robuuste en slagvaardige organisatie vereist.

Thema’s waarop Stivas in de toekomst gaat inzetten zijn bijvoorbeeld agrarische structuur in veenweidegebieden, de Kop van Noord-Holland, Metropoolregio Amsterdam, glastuinbouw, kortom het landelijk gebied in brede zin. De nieuwe aanpak sluit goed aan op de bestuurlijke en uitvoeringsagenda’s van stakeholders, provincies, waterschappen en gemeentes, maar ook het Rijk.

De aandacht gaat daarnaast uit naar verduurzaming van de agrarische structuur, een gezonde bodem en leefomgeving, biodiversiteit, veilige voedselproductie, robuuste en veilige (digitale) infrastructuur, helder en schoon water inclusief verzilting, innovatie en creativiteit. De land- en tuinbouw is daarmee een belangrijke motor in het landelijk gebied is en levert een belangrijke bijdrage aan een vitaal landelijk gebied.

Locatie:
Sky Lounge van Scholtens Groep
Geert Scholtenslaan 10, 1687 CL in Wognum

Programma:
15.00 Inloop
15.30 Welkom door Erwin van den Berg, directeur Stivas
15.35 Peter Leegwater, voorzitter bestuur Stivas:
Terugblik en toekomst: Stivas verlegt Grenzen
15.50 Ondertekening fusie regio’s Stivas
16.15 Feestelijke afsluiting met netwerkborrel


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven