Broers hebben succes met pioenenteelt in Turkije

De twee broers Bulent en Murat Hoke hebben jarenlang gewerkt in de Nederlandse kassen en telen nu in hun eigen stad Yozgat, in het noorden van Turkije, pioenen. Vijf jaar geleden zijn ze begonnen en tot nog toe hebben ze elk jaar het aantal stelen verder opgeschroefd. Afgelopen jaar waren dat er 100.000.

De bloemen worden geteeld op twee locaties: in Kirsehir op een oppervlakte van 5.000 vierkante meter en in Yozgat, alwaar ze12.000 vierkante meter grond hebben.

Bulent Hoke: "Turkije importeert jaarlijks voor € 1,6 mln aan pioenen. Wij hebben laten zien dat het ook hier kan, hoewel veel mensen aanvankelijk erg sceptisch waren. Er is veel vraag naar onze producten en veel bloemisten uit Istanbul en Ankara kopen onze pioenrozen."

"De meeste bloemisten zijn verrast over onze prijzen, die de helft zijn van de prijs van geïmporteerde pioenrozen uit Nederland. Daarom hebben ze soms wat zorgen over de kwaliteit en het vaasleven, maar zodra ze onze producten kopen, zien ze dat onze pioenen in kwaliteit niet onderdoen voor die uit Nederland of van elders."

Er liggen plannen om de koelopslag verder uit te breiden. Daarnaast zien de broers kansen voor export naar Rusland en Oekraïne.

Bron: AA


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven