Nieuw Keniaans rozenveredelingsbedrijf Nature's Ventures gepresenteerd

Na zeven jaar veredelen heeft het nieuwe Keniaanse veredelingsbedrijf Nature's Ventures voor het eerst een aantal nieuwe rozenrassen gepresenteerd. Het bedrijf, dat onderdeel uitmaakt van de VP Group en dat een gezamenlijke productie heeft van 300 hectare, zette de variëteiten begin deze maand voor de eerste keer op de bühne tijdens de IFTEX 2019. De ambitie is groot: "We richten ons op rozen voor alle segmenten over de hele wereld", zegt Vijay Jadhav, technisch manager van het bedrijf.


Vijay Jadhav en Jan Ruhe op IFTEX 2019 in Nairobi, Kenia. 

Belangrijke factoren in veredelen
Belangrijke factoren in het veredelen zijn volgens Jadhav uiterlijk, productie en verbetering van de houdbaarheid van de roos. "Gerekend vanaf de oogst hebben al onze rozen een vaasleven van minimaal 18 dagen. Onze rozen zijn beschikbaar in lengtes 40-50 en 50-80 cm, met een knopdikte van 4+, 5+ en 6+ cm. We zullen proberen een product voor elke lijn te krijgen en richten ons op de kleuren waar veel vraag naar is."

Nauwe samenwerking met telers
Nature's Ventures werd in november 2018 opgericht en maakt zoals gezegd deel uit van de VP-groep. Daarin is niet alleen productie maar ook handel vertegenwoordigd en dat, meent Jadhav, is voordelig voor het nieuwe veredelingsbedrijf. "Samen met de telers en de export binnen de groep kunnen we gemakkelijker inspelen op de wensen van zowel de telers als de retailers." Alle nieuwe rassen worden getest op hun locatie in het Flower Business Park in Naivasha.

Voor meer informatie:
Nature's Ventures
Vijay M. Jadhav
T: +254 701 684 529
E-mail: vijay.jadhav@vegpro-group.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven