Code oranje, ook in de kas

We hebben er even op moeten wachten, maar deze week gaan de temperaturen over de 30 graden. Heerlijk als je aan het strand ligt, maar minder leuk als je aan het werk moet. Een mens kan zijn lichaam koelen door voldoende te drinken en te zweten. De verdamping van het zweet zorgt ervoor dat ons lichaam afkoelt.

Bij een plant werkt dit deels ook zo. Een plant verdampt niet alleen om zijn sapstromen (van wortel tot blad) op gang te houden, maar met deze warme dagen wordt een groot deel van de wateropname ook gebruikt om de plant te koelen. De huidmondjes in het blad staan open en het opgenomen water verdampt. Maar net als bij de mens, heeft ook de plant zijn maximum. En als dat wordt bereikt, sluiten de huidmondjes zich en stopt de verdamping met allerlei negatieve gevolgen van dien. Vruchten en bloemen hebben helemaal geen huidmondjes, kunnen zich niet beschermen tegen de warmte en moeten altijd beschermd worden.

Met de hoge temperaturen van de komende dagen is het zaak om dat moment te voorkomen door de verdamping enigszins te remmen. Een coating kan hierin veel betekenen. De afgelopen maanden hebben veel tuinders zich al voorbereid op dit moment en de kas laten voorzien van een diffuse of warmte werende coating. Heb je dat nog niet gedaan en zoek je nu tijdelijk bescherming voor de gewassen, laat dan alsnog een coating aanbrengen, zoals een laagje ReduSol eventueel gemengd met wat vloeibaar spuitkrijt. Dit kan overigens ook over bestaande ReduSystems coatings aangebracht worden, mocht extra bescherming nodig zijn.

Voor meer informatie:
Mardenkro
Geerstraat 8
5111 PS Baarle-Nassau
T: +31 (0)13 507 70 69
E: sales@redusystems.com
www.redusystems.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven