Javo 50 jaar

Vijftig jaar geleden werd de eerste Javo oppotmachine ontworpen. Sindsdien is Javo al generaties lang de standaard in de automatisering voor de tuinbouw.

Het eerste Javo prototype
In 1969 ontwierp Arnold van Nobelen, de oprichter van Nobels, de eerste potmachine voor Javo. Dit nieuwe type machine is uitgevoerd met -in zijn ogen logisch- een transportband en elevator om de grond te transporteren naar de potten. Het eerste prototype van de Javo Standard wordt al snel bij een kweker in de buurt getest. Hij is direct enthousiast en koopt het eerste model.

Ontwikkelingen en investeringen
Vanaf het begin heeft Javo voortdurend geïnvesteerd in nieuwe producten en de verdere ontwikkeling van bestaande producten. Het bedrijf heeft een groot aantal vakmensen, zoals (sales)engineers en monteurs, in dienst. “De processen van onze klanten worden complexer en veeleisender. Wij passen onze machines daar voortdurend op aan. Eenvoudig in gebruik, maar met een doordachte basis die jaren meegaat, dat is waar Javo voor staat”, legt Koos de Vink (Managing Director Nobels Group) uit.


Voor meer informatie:
Javo
Bulb Trade Park 1
2211 SW Noordwijkerhout
T: +31 (0)252 343 121
www.javo.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven