Agapanthus Fireworks opnieuw in de prijzen

Agapanthus Fireworks (‘AMB001’) is op de HTA National Plant Show door de RHS uitgeroepen tot winnaar bij de verkiezing van de ‘New Plant Award’! De jury vond dat deze Agapanthus de ‘wow’ factor heeft vanwege zijn romantische en natuurlijke uiterlijk. Zelfs de bloemknoppen zien er mooi uit. Het is een mooie, compacte en stevige plant die geschikt is voor zowel in pot als in de border. Agapanthus Fireworks is ingezonden door Fairweather’s Nursery. Fireworks won al eerder een prijs op GLEE Birmingham en de Chelsea Flower Show.


Op de National Plant Show 2019. Vlnr: Sharon Lowndes (Fairweathers Nursery), Boyd Douglas-Davies (HTA Vice President), Patrick Fairweathers (Fairweathers Nursery), Martin Simmons (HTA Director of Operations).

Agapanthus Fireworks is veredeld door De Wet Plant Breeders uit Zuid-Afrika en wordt vertegenwoordigd door Plantipp. Dat de veredelingen van De Wet Plant Breeders onderscheidend zijn, blijkt uit het aantal medailles dat hun vondsten hebben gewonnen tijdens de National Plant Show. Zo heeft hun Agapanthus Poppin’ Purple (‘MP003’) een gouden medaille gewonnen, ging een zilveren medaille naar Agapanthus Ever Sapphire (‘Andbin’) en gaat Agapanthus Ever White (‘WP001’) naar huis met brons.

Nepeta Neptune (‘Bokratune’) van veredelaar Kees Jan Kraan heeft in 2018 naast de Mainstar een zilveren medaille gewonnen op Plantarium en is onlangs nog op de shortlist van Chelsea verschenen. Neptune heeft nu op de National Plant Show een gouden medaille gewonnen. Een bronzen medaille ging naar Sempervivum ‘Gold Nugget’ van Chris Hansen. Deze Sempervivum is onderdeel van de Chick Charms®-serie en toont een prachtige kleurstelling. Cordyline australis Pink Star (‘TUS019’) van Laboratorium Tuszynscy kreeg eveneens een bronzen medaille.

Al deze rassen zijn kwekersrechtelijk beschermd en vallen onder het management van Plantipp. Plantipp is de inzenders erkentelijk voor hun inzet om deze prachtige planten op hun mooist te showen tijdens de National Plant Show.


Voor meer informatie:
Plantipp
www.plantipp.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven