Stikstofuitspraak geeft glastuinbouwgebied Deurne nieuwe hoop

Begin juni berichtten wij dat de Raad van State een streep heeft gezet door het Programma Aanpak Stikstof. Die uitspraak heeft gevolgen voor ondernemers met uitbreidings- en bouwplannen, zo werd al snel duidelijk. Voor glastuinbouw in Deurne lijkt de uitspraak gunstig uit te pakken, zo bevestigt Herwi Rijsdijk, directeur van Tuinbouwvestiging Deurne, aan GFActueel

“Voor veel partijen is de uitspraak slecht nieuws, maar voor ons pakt het gunstig uit en zal de provincie Noord-Brabant de vergunning kunnen afgeven", aldus Rijsdijk. Op die vergunning wordt al enige tijd gewacht, terwijl het project met meerdere tegenslagen te kampen kreeg.

"We hebben nu een betere positie. In 2006 zijn 9 intensieve boerderijen opgekocht. We mochten de stikstofuitstoot niet salderen met toekomstige glastuinbouw, terwijl de oude bedrijven zes keer zoveel stikstof uitstootten dan glastuinbouw. Nu die regels vervallen, komen we in de oude regeling waardoor salderen juist wel mogelijk wordt. We hebben dat bij de provincie aangekaart. Ik hoop dat het ertoe leidt dat ontwikkeling nu versneld wordt aangepakt", aldus Rijsdijk die nog wel een slag om de arm houdt. Zo wordt er nog onderzoek gedaan naar aardwarmte om als 'duurzaam glastuinbouwproject' door te kunnen gaan.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven