Agro de Arend dealer voor Lite Soil

Met cubes en vlokken watergift optimaliseren

Agro de Arend is exclusief dealer geworden voor Lite Soil. Lite Soil, gevestigd in Oostenrijk, heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van duurzame lucht en irrigatiesystemen. Met producten als Lite-Net, Lite-Strips en Blue-Lite Net is Lite Soil is Lite Soil naar eigen zeggen uniek in zijn soort.

Met het gebruik van Lite-Net, Lite-Strips en Cubes geeft men het plantmateriaal vanaf het eerste moment de perfecte start. De afgelopen zomers zijn erg droog geweest en binnen de openbare ruimte was dit goed te merken. De nieuwe aangeplante bomen en overige beplanting hebben veel water nodig gehad. Aannemers en gemeenten hebben alle zeilen bij moeten zetten om alles voldoende water te geven. In veel gebieden gold er een sproeiverbod en de waterstand in Nederland was erg laag. Dit maakt de zomer ook erg kostbaar op het gebied van nazorg. 

Lite-Net kan uitkomst bieden. Lite-Net werkt als waterbuffer, zodat met minder water en minder watergeefbeurten de boom een perfecte start krijgt. Lite-Net is biologisch afbreekbaar. Tevens heeft Lite-Net een hoog absorberend vermogen en transporteert het water eenvoudig naar de wortels. 

Voor de sierteelt word er gebruik gemaakt van Lite-strips en Cubes.  Deze vlokken kunnen eenvoudig door de potgrond gemengd worden. De vlokken zitten verspreid door de grond. Zo wordt de beplanting gestimuleerd om op zoek te gaan naar vocht. De potgrond in combinatie met deze vlokken of Cubes bieden de zaailingen gelijk de juiste omgeving. De afmetingen van de vlokken en Cubes zijn geschikt voor gebruik in plantpot machines. Bij het gebruik van de Lite-Strips zal de uitval van zaailingen lager zijn en wordt het vermeerderen van plantmaterialen eenvoudiger en veiliger. Lite-Strips zijn in twee verschillende materialen te verkrijgen: houtvezel (gaat één seizoen mee) en PLA (gaat in totaal 5 seizoenen mee).

Voor meer informatie:
Agro de Arend
Tielsestraat 95
4041 CS - Kesteren
E: sales@agrodearend.com
www.agrodearend.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven