Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europese Unie blijft exportmarkten ontsluiten voor Europese bedrijven

De Europese Commissie is er vorig jaar in geslaagd in het kader van de versterkte markttoegangsstrategie van de Europese Unie in nauwe samenwerking met de lidstaten en het bedrijfsleven 35 handelsbelemmeringen weg te nemen, onder meer in China, Japan, India en Rusland. Deze maatregelen betroffen 8 essentiĆ«le uitvoer- en investeringssectoren, waaronder AGF, visserij, wijn en gedistilleerde dranken. 

Dankzij het optreden van de Europese Unie zijn sinds het aantreden van de huidige Europese Commissie 123 belemmeringen weggenomen, waardoor in 2018 voor meer dan 6 miljard euro extra kon worden uitgevoerd naar andere landen. In de meest recente uitgave van het verslag over handels- en investeringsbelemmeringen worden 45 nieuwe handelsbelemmeringen aangewezen die in 2018 in landen buiten de Europese Unie zijn opgeworpen, waarmee het totale aantal, met 425 maatregelen verdeeld over 59 landen, op een recordhoogte komt, hetgeen Europese bedrijven jaarlijks miljarden euro's kost.

Zie voor meer informatie het Verslag over de handels- en investeringsbelemmeringen en de Lijst van de belemmeringen waarop het verslag betrekking heeft de site van de Europese Commissie.

Bron: Europese Commissie

Publicatiedatum: