In de spiegel: Ton Kortekaas

"Ik vind het erg storend dat agrariërs vaak worden weggezet als milieucriminelen. Dit doen veel milieuorganisaties, maar soms doen ook de gemeentes hieraan mee. Dat vind ik echt niet kunnen. De Bollenstreek is groot geworden door ons, de kwekers. Wij doen echt wat we kunnen. We denken volop mee in hoe dingen anders en beter kunnen. Als ondernemer moet je overal verstand van hebben. Of het nu gaat om arbeidsmigranten of om chemiegebruik. Maar we moeten ook kunnen blijven ondernemen. Natuurlijk houden wij ons aan alle regels die worden voorgeschreven, maar het probleem is nu dat regels soms worden veranderd terwijl je erbij staat. Ik zou hierin meer gesteund willen worden."

Als je in de spiegel kijkt, wat voor soort ondernemer zie je dan?
Ik zie een doorzetter. Iemand die onderneemt met passie en gedrevenheid. Ik ben altijd op zoek naar efficiency en verbetering. Na de middelbare school ben ik naar de HAS gegaan in Den Bosch. Hier word je in meerdere opzichten voorbereid op het runnen van een agrarisch bedrijf. Ik run Kallaland samen met mijn broer. Dat gaat heel goed. Zijn focus ligt met name op de gewassen en de kweek. Ik ben vooral bezig met de commerciële en operationele zaken van het bedrijf.

Wat is je Corebusiness?
Bij Kallaland kweken we hoogwaardige calla’s, zo’n 15 tot 20 rassen en kleuren. Wij hebben van eind mei tot en met begin november calla’s staan op de bollenvelden in de Bollenstreek. Onze snijcalla’s gaan, als ze van het land komen, naar de veiling of rechtstreeks naar de klant.

Klik hier voor het hele interview op FlowerScience.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven