#Kenniskracht Bloembollengroothandel

Tips voor een toekomstgericht personeelsbeleid

Vergrijzing en flexkrachten nemen toe. Hoe zorgen we er voor dat de kennis binnen bedrijven in de bloembollengroothandel geborgd blijft? Kennis is kracht. Op het dashboard #kenniskracht lees je meer over de mogelijkheden van duurzame inzetbaarheid

#Kenniskracht
De sector kenmerkt zich door veel tijdelijke dienstverbanden, de zogenaamde losse contracten en/of uitzendcontracten, maar ook door lange vaste arbeidsrelaties. Vaste werknemers van bedrijven in de sector bloembollengroothandel hebben vaak lange dienstverbanden. De sector is volop bezig met de campagne #KENNISKRACHT. Hoe zorg je voor plezier in je werk en goed blijven functioneren? Hoe word je als bedrijf aantrekkelijk voor jonge mensen? En hoe bereid je je voor op het vertrek van mensen?

Is jouw personeelsbeleid toekomstgericht?
Op het dashboard #kenniskracht staan nu tips voor een toekomstgericht personeelsbeleid, met onder andere tips voor het in kaart brengen van het personeelsbestand, de groei en bloei van de huidige medewerkers, het werven van (jonge) nieuwe medewerkers en hoe om te gaan met het vertrek van medewerkers.

Breng je personeelsbestand in kaart. Dan weet je waar je nu staat. Dit kun je doen met de infographic en puzzel #kenniskracht.

Is dit soort informatie nu alleen geschikt voor werkgevers? Nee, natuurlijk niet, ook voor werknemers is het dit interessant om te weten, in kaart te brengen, er over na te denken en er acties op te nemen, in overleg met de Ondernemingsraad of als die er niet is, samen met de werkgever. Breng jezelf in kaart, dan weet je waar je staat!

#KENNISKRACHT is een initiatief van Anthos, FNV en CNV Vakmensen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven