Verenigd Koninkrijk ziet sterke stijging in de Britse bloemenverkoop

Consumenten in het Verenigd Koninkrijk kopen steeds meer bloemen van eigen bodem. Volgens de laatste gegevens blijkt dat Britse bloemen nu 14% van alle bloemen uitmaken die in het Verenigd Koninkrijk worden verkocht, tegenover 12% in 2015. Volgens de laatste cijfers van Defra vertegenwoordigt de jaarlijkse bloemenproductie in het Verenigd Koninkrijk een waarde van £121 miljoen. Dat is een stijging van 82 miljoen pond ten opzichte van 2015.

De campagne British Flowers Week, gestart door New Covent Garden Market in 2013, is een integraal onderdeel geweest van de Britse bloemenrenaissance en heeft geleid tot deze toename in de Britse bloemenindustrie. Er zijn echter nog andere elementen die bijdragen aan deze vloedgolf. Daniel Tomkinson, CEO van Covent Garden Market Authority: "Er zijn een aantal factoren waarvan wij geloven dat ze de vraag naar Britse bloemen helpen stimuleren. Ten eerste is er, net als bij voedsel, een groeiende belangstelling voor de herkomst van bloemen. Bloemisten en consumenten geven steeds meer om de plaats waar hun bloemen en bladeren worden geteeld en het bredere verhaal over hun impact op het milieu en de groeiomstandigheden. Alleen al het lagere aantal 'bloemkilometers' betekent dat Britse bloemen milieuvriendelijker zijn dan de bloemen die worden geïmporteerd."

Michael Burgess, DG Wholesale

Hij vervolgt: "Daarnaast is er een actuele trend naar een net uitgekozen, uit de tuin geplukte look, waar Britse bloemen op inspelen met hun natuurlijke schoonheid. Dit strekt zich uit over de seizoenen waarin Britse bloemen bijvoorbeeld een natuurlijke herfstlook ondersteunen. Tot slot zijn veel Britse bloemen variëteiten die worden gekweekt vanwege hun heerlijke geur. Dit verschilt van de in massa geproduceerde soorten die jarenlang zijn geselecteerd en veredeld vanwege hun lange levensduur, kleur en vorm. Britse bloemen zijn verse, seizoensgebonden bloemen die eruitzien en ruiken zoals de natuur ze bedoeld heeft. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom zowel consumenten als bloemisten meer Britse bloemen kopen."


Klanten die bij Pratleys op zoek gaan naar Britse bloemen

Toen British Flowers Week zeven jaar geleden van start ging, maakte de organisatie het tot haar missie om Britse bloemen, planten en loof in de schijnwerpers te zetten. "We zijn blij te zien dat de natie nu Britse bloemen erkent voor hun kwaliteit en onmiskenbare, natuurlijke schoonheid en we willen elke consument, bloemist, groothandelaar en kweker bedanken die zich achter de Britse bloemen schaart voor hun hulp", zeggen ze.

Voor meer informatie:
New Covent Garden Market
London, SW8 5BH
020 7720 2211
hello@cgma.co.uk

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven