Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Realisatie 'tuinbouwspeeltuin' start in 2021

Spelenderwijs de tuinbouw leren kennen

In Park 21 in de gemeente Haarlemmermeer biedt de gemeente 5 ha ruimte aan voor een Greennest Experience & Hotel. Op deze locatie ontstaat een hotel, kwekerij, restaurant met vergaderzalen en de educatieve speeltuin Greennest Play. Stichting Innovatie Glastuinbouw (SIGN) ontwikkelt een plan voor deze speeltuin.
 
Greennest Play is een spannende speeltuin waar kinderen ontdekken hoe belangrijk planten voor ons zijn, zo laat SIGN in de persoon van programmamanager Peter Oei weten bij Glastuinbouw Nederland. "In een kas van 1750 m2 kunnen kinderen naar hartenlust klimmen en klauteren tussen spannende speeltoestellen. In het Moordenaarspaviljoen ervaren ze bijvoorbeeld hoe planten insecten vangen, hoe de tuinbouw biologische bestrijders inzet voor een duurzame teelt en nog veel meer."

Alle activiteiten op het terrein moeten bijdragen aan twee doelen: bezoekers inspireren groen (functioneel) toe te passen en om meer lekkere en gezonde producten uit de tuinbouw te gebruiken. Naar verwachting kan de omgevingsvergunning voor het hele terrein medio 2020 ingediend worden en start de realisatie in 2021.

 

Publicatiedatum: