Eind juni is nu planning eerste levering

Telers met Triasaansluiting moeten nog even geduld hebben

De op Trias Westland aangesloten telers zullen nog even geduld moeten hebben. Niet half mei, zoals de planning was, maar naar alle verwachting pas eind juni kunnen telers op aardwarmte rekenen. De productie van warmte gaat goed, maar het injecteren van water in het reservoir via de injectieput komt nog niet voldoende op gang laat Trias Westland weten. 

"De komende maand worden aanvullende werkzaamheden uitgevoerd waardoor het aardwarmteproject in bedrijf genomen kan worden. Om de oorzaak te achterhalen, is met een camera de binnenbuis van de injectieput nauwkeurig onderzocht en nagelopen. Op 2,4 kilometer diepte zijn de kleine openingen, perforaties, die in een eerdere fase in het reservoir zijn geschoten verstopt geraakt waardoor het water alleen gedeeltelijk kan wegstromen in de ondergrond."

Het reservoir werkt als het ware als een zeef: door de put volledig schoon te maken (coiled tubing) en nieuwe perforaties te schieten, is de verwachting dat de injectieput weer op gang komt. 
  
Planning
De werkzaamheden starten zodra het materieel en de benodigde specialisten beschikbaar zijn. Naar verwachting is dit eind juni waarna Trias Westland vervolgens gefaseerd in bedrijf gaat en de eerste aangesloten glastuinbouwondernemers gebruik kunnen gaan maken van duurzame warmte. 

Voor meer informatie:
Trias Westland
www.triaswestland.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven