Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vanaf nu ook sierteelt certificeringen via AgriPlace

Onlangs heeft AgriPlace ook GlobalGAP bloemen- en siergewassen versie 5.1 toegevoegd aan het AgriPlace platform. Waar voorheen alleen eetbare gewassen in AgriPlace geselecteerd konden worden, is dit nu uitgebreid voor alle producerende bedrijven in de sierteeltsector, met gewassen als bloemen, binnen- en buitenplanten, alsook kerstbomen en parkbomen, etc. De standaard dekt de volgende thema’s: teeltmateriaal, bodem- en substraatbeheer, gebruik van kunstmest, gewasbeschermingsmiddel, oogst en na-oogstbehandelingen, maar ook andere duurzaamheid en sociale thema's komen aan de orde. De voor de sierteelt sector aangepaste versie op AgriPlace is in samenwerking met adviesbureau DLVge tot stand gekomen.

AgriPlace is een online tool waarmee telers op eenvoudige wijze aan de certificeringseisen voor GlobalGAP sierteelt kunnen voldoen en zich goed op een audit kunnen voorbereiden. Meer dan 1000 telers in de groente- en fruitsector maken al enkele jaren gebruik van AgriPlace. Vanaf nu is het platform ook beschikbaar voor alle producerende bedrijven in de sierteelt sector.

AgriPlace biedt overzicht en gebruikersgemak: telers worden via een stappenplan door een online vragenlijst geleid. Alle benodigde documenten en bewijsstukken worden op het platform opgeslagen, met een veilige kopie in de cloud, die vanaf elk mobiel apparaat kan worden ingezien. AgriPlace structureert, maakt eisen inzichtelijk en bespaart veel tijd die nodig is om te certificeren. Het platform geeft een duidelijk overzicht van alle certificaten en hun status. Bovendien wordt informatie hergebruikt over verschillende jaren en uitgewisseld tussen certificaten onderling, waarmee ook het behalen van meerdere certificaten sneller en eenvoudiger wordt.

AgriPlace is makkelijk in gebruik. Documenten, foto’s, spuitlijsten en andere relevante informatie kunnen op eenvoudige wijze worden toegevoegd. Op basis van deze bewijsstukken wordt de vragenlijst voor de desbetreffende standaard automatisch ingevuld, tot wel 70% van de vragen. Het enige dat dan nog overblijft is het beantwoorden van de overige relevante vragen. En met slechts één klik kunnen de gegevens en de beoordeling vervolgens direct met een auditor worden gedeeld.

AgriPlace gaat over gemakkelijk beheer van bedrijfsgegevens en bedrijfsinformatie is waardevol. De gegevens worden met de grootst mogelijke zorg en integriteit in het systeem verwerkt. Alle gegevens zijn veilig opgeslagen in een beschermde database en niet toegankelijk voor derden. De gebruiker beslist zelf wat er met zijn gegevens gebeurt en met wie de informatie wordt gedeeld.

Op dit moment ondersteunt AgriPlace de volgende certificaten en blijft continu uitbreiden: GlobalGAP, IFA, On the way to PlanetProof, GRASP, Tesco Nurture​, AH protocol​ en VVAK.

Voor meer informatie:
AgriPlace
Oostenburgermiddenstraat 206
1018LL, Amsterdam
T: +31 (0) 854 897 333
E: info@agriplace.com
www.agriplace.com

Publicatiedatum: