Vierde Klaas Schoone Memorial Award is voor Eric Moor

Floricultura heeft op 12 juni een seminar gehouden op hun locatie in Heemskerk. Het thema van het seminar was 'Een wereld te leren'. Een van de highlights van het seminar was de uitreiking van de Klaas Schoone Memorial award. Daarnaast kregen de meer dan 140 bezoekers een flinke dosis inspiratie en humor van twee gastsprekers: Stefan van Vuuren en Ronald Giphart.


Eric Moor, Kees Schoone, Mieke Schoone, René Schoone.
Foto door Hans van der Mast.

Klaas Schoone Memorial Award
De keuze van de jury van de Klaas Schoone Memorial Award viel deze editie op Eric Moor vanwege zijn pioniersgeest en vindingrijkheid. "Hij gaat niets uit de weg om iets te ontdekken en te delen", oordeelde juryvoorzitter René Hendriks. Eric ontving de award uit handen van de familie Schoone en Jan Post. Zij reikten de inmiddels vierde Klaas Schoone Memorial Award uit. Een prijs enerzijds om grootheden uit het vak te eren en anderzijds om de herinnering aan Klaas Schoone levend te houden.

Gelimiteerde uitgifte
Ronald van Geest opende het seminar met de visie van Floricultura op de orchideeën markt. Om overproductie, prijserosie en uitwisselbaarheid een halt te roepen gaat Floricultura vanaf heden bijzondere rassen gelimiteerd uitgeven. "Hiermee geven we onze klanten en hun ketenpartners handvatten om aan hun marge te werken", aldus Van Geest.

Leren van de rozenmarkt
De volgende spreker was Stefan van Vuuren, commercieel directeur van Porta Nova. Stefan vertelde op een gepassioneerde manier hoe Porta Nova zich permanent heeft kunnen onderscheiden in een uiterst roerige markt.

Leiderschap
De laatste spreker van het seminar was de bekende Nederlandse schrijver Ronald Giphart. Hij sprak over leiderschap, legde parallellen tussen gastronomie en de prehistorie en kreeg de handen goed op elkaar.

De bijeenkomst werd afgesloten met een walking dinner.

Voor meer informatie:
Floricultura
Cieweg 13
1969 MS Heemskerk
www.floricultura.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven