Deense rozenkweker slaat nieuwe wegen in

Afgelopen jaar stopte het Deense Rosa Danica met de biologische rozenteelt. Sinds die tijd slaat de rozenkweker nieuwe wegen in. De rozen van Rosa Danica werden veelal geëxporteerd naar Duitsland en Nederland. Twee jaar geleden werd de overstap naar biologisch gemaakt en werden de rozen onder de naam Bio Grown geteeld. Het was echter onmogelijk om een kostendekkende prijs voor de biologische rozen te krijgen. Het gevolg was dat Rosa Danica al snel moest besluiten met het project te stoppen.

In plaats van rozen worden er nu biologische groenten geteeld, onder de naam Bio Grown van Bio Sund. Hiervoor heeft het bedrijf 1500 m2 van zijn totale kasareaal van 100.000m m2 gereserveerd. In de kassen staan onder andere gemberplanten, die vooral worden geleverd aan Stige Blomster, een tuincentrum in Odense. Andere planten worden verkocht via de webshop www.nemlig.com. Daar kan de consument kiezen tussen diverse biologisch geteelde groenten zoals koolsoorten, erwten, bonen, tomaten, komkommer, pakchoi.

Alle planten staan in een biodegradable papieren pot. Ongedierte en schimmels worden op milieuvriendelijke wijze bestreden. Roofmijten worden tegen trips ingezet en schimmelvorming wordt voorkomen door middel van micro-organismes en producten afkomstig van gefermenteerde plantenresten. 

Bron: nyheder.okologi.dk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven