"RHP-certificering volgende stap in de aanvoer van hoogwaardige kokosgrondstoffen"

Tholen - Een goede start van de beursweek voor Fibredust. Op de GreenTech deze week kunnen ze meedelen dat ze onlangs officieel toegelaten zijn als RHP-gecertificeerd toeleverancier van BVB Substrates. Dat betekent dat het kokossubstraat dat Fibredust aan BVB levert, voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaard in de industrie.

De gecertificeerde productielocatie is die van Anar Coir, in India. Daar wordt gebufferde en gewassen cocopeat en husk chips geproduceerd. In samenwerking met BVB en Eldik Business Development is de productielocatie in de afgelopen maanden hiervoor klaargestoomd. Hiervoor is een volwaardig kwaliteitssysteem opgezet. Op twintig mei was het officieel zover. Met de certificatie is de waarborging van de kwaliteit ook geformaliseerd.

"Het gaat er om verschillende culturen bij elkaar te brengen", vertelt Geerten van Eldik die vanuit Eldik Business Development betrokken is bij het project. "Dat betekent ook een stuk bewustwording: in India weten ze niet per se wat er uiteindelijk met het kokos gaat gebeuren en waarom die constante kwaliteit van belang is. Zo was er al geïnvesteerd in een bariumchloride-analyse om de buffering op locatie te controleren, maar werd dat vanwege een gebrek aan kennis nog niet voldoende uitgevoerd. Dat is een deel van het traject."

Ook bijvoorbeeld productieprocessen als de ontvezeling in eigen beheer, het gebruik van installaties voor omgekeerde osmose, buffering en wassen en het gebruik van de 3 ha betonnen droogvloer, de zandscheider en het eigen kwaliteitslab zijn nagelopen en gestandaardiseerd. 

"De gestandaardiseerde werkwijze resulteert in perfecte hogeluchtcijfers, buffering en lage EC's", vertelt het team van Fibredust. "Door de kennis vanuit BVB te delen en te combineren met de mankracht, productiefaciliteiten en het laboratorium van FibreDust is de kwaliteitsgarantie waar RHP voor staat, nu tot op het hoogste niveau gegarandeerd", vertelt het bedrijf. "Het is de volgende stap in de aanvoer van hoogwaardige kokosgrondstoffen." 

Bezoek Fibredust volgende week op de Greentech op stand 10.116

For more information
FibreDust LLC
T: 860-613-0077 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven