"Een goed logistiek netwerk voor exporterende bedrijven is belangrijk"

Tholen - Steeds meer kassenbouwers en installateurs hebben hun pijlen op het buitenland gericht. Het vervoer naar verre gebieden vraagt aandacht. Al het materiaal moet er op tijd zijn om de planning te kunnen halen. Dus wordt er een expediteur ingeschakeld.


Martin van Dueren-den Hollander en Roland Steenbakker

Share Logistics is een allround-expediteur die wel raad weet met dit soort opdrachten. Martin van Dueren-den Hollander en Roland Steenbakker zijn de gezichten die de meesten van deze exporterende bedrijven wel zullen kennen. Vanuit het hoofdkantoor in de Rotterdamse haven regelen ze het transport.

Netwerk
Martin:”En dat doen we blijkbaar goed, want ons bedrijf maakt een stormachtige groei door. Natuurlijk hebben we de wind in de zeilen door al die buitenlandse activiteiten van de Nederlanders. Maar we komen onze afspraken ook na. Dankzij ons professionele netwerk scoren we goed. De leden van ons netwerk zijn gecertificeerd, gescreend en hebben ook hun zaakjes financieel op orde. Wij kunnen vertrouwen op onze partners.”

Share Logistics heeft de glastuinbouw benoemd tot één van hun speerpunten. Oftewel specialismen.  De glastuinbouw is immers een bijzondere sector voor een expediteur. Vaak zijn de adressen lastig te bereiken. Soms heeft de ontvangende partij niet eens een adres. Dan worden de coördinaten doorgegeven. Roland: "Het maakt ons niet uit. Wij brengen het dan netjes daarheen."

De volumes van de vrachten voor de glastuinbouw zijn groot. Groter dan een gemiddelde zending. De buitenlandse partners van Share zijn daarvan op de hoogte en kunnen dit soort volumes ook aan. Dat geldt zeker niet voor iedere exporteur. Voor Share en de zijnen wel.

Modaliteiten
Share Logistics startte ooit in de Rotterdamse haven als zeevracht-expediteur. Sinds die tijd is er veel veranderd;

- Naast de partners vanuit hun netwerk heeft Share Logistics eigen kantoren in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Tsjechië, Amerika, Panama en Brazilië. En Peru en Mexico volgen binnenkort.

- Alle vervoersmodaliteiten worden nu aangeboden; dus ook lucht- en wegvervoer.  Roland:” Daarmee is Share Logistics een volwaardig logistiek dienstverlener In Nederland.  

De Share-luchtvrachtkantoren (op zowel Schiphol als ‘Zestienhoven’) worden door de kassenbouwers ook ingeschakeld. Het gaat dan vaak om last-minute orders of (kleinere) nazendingen. En de grotere luchtvrachtzendingen zijn vaak voor de cannabissector.

Voor meer informatie:
Share Logistics
www.sharelogistics.com  
+31 10 503 38 00

Martin Van Dueren-den Hollander
M.van.dueren@sharelogistics.com 
+ 010-503 3822

Roland Steenbakker
R.Steenbakker@sharelogistics.com 
+ 010-503 3838

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven