Biochar-product Carbon Gold RHP-gecertificeerd

Permanente verblijfplaats nuttige bodembiologie krijgt eerste RHP-goedkeuring

RHP, de organisatie die de kwaliteit en veiligheid van substraten en substraattoevoegingen in de Nederlandse tuinbouw verzekert, heeft het verrijkte Biochar-product Soil Improver van Carbon Gold goedgekeurd voor gebruik in gecertificeerde substraten. Daarmee is Carbon Gold’s Soil Improver het eerste Biochar-product dat goedkeuring krijgt voor gebruik in de RHP-substraten.  

Cor-Jan Van der Elzen, commercieel manager bij Carbon Gold: "We hebben al veel Nederlandse klanten. Voor kwekers met RHP-potgrond is deze goedkeuring voor gebruik in hun substraat goed nieuws. Telers en stekbedrijven zijn op zoek naar producten en nieuwe systemen om de weerbaarheid van planten en de plantgezondheid te verbeteren. Verrijkte Biochar heeft een positieve invloed op de wortelgroei in zaai-, stek- en potgrond en levert een belangrijke bijdrage in de gezondheid van gewassen. De Soil Improver is nu ingedeeld in categorie BE door RHP."

Permanente verblijfplaats voor nuttige bodembiologie
De RHP beoordeelde het product op plantengroei, nematodenanalyses en humaan pathogenen, opdat het veilig kan worden gebruikt zonder risico's voor de plant. Soil Improver kan worden terug gevonden op de BE lijst van Mijn RHP.

Biochar is een koolstofrijke, zeer zuivere en poreuze vorm van houtskool die de structuur, watervasthoudend vermogen en de beschikbaarheid van voedingsstoffen in substraten verbetert. Het belangrijkste is dat het een permanente verblijfplaats biedt voor nuttige bodembiologie, die de gezondheid van gewassen ondersteunt.

Carbon Gold’s Soil Improver is Biochar en verrijkt met nuttige schimmels, gunstige bacteriën en spoorelementen. De toepassing van verrijkte Biochar geeft gewassen een verhoogde tolerantie tegen plagen, ziekten en abiotische stress, waaronder droogte en transplantatieschokken. Biochar van Carbon Gold is FSC, FiBL, Demeter en Skal gecertificeerd.

Voor meer informatie:
Carbon Gold
Cor-Jan van der Elzen

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven