Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

SIGN presenteert geluidsdempende kantoortelefooncel gemaakt van tuinbouwreststromen

Stichting SIGN heeft samen met Fungalogic akoestische belcellen ontwikkeld, waarbij de panelen gemaakt zijn van ‘’growing materials’’, ofwel gekweekte materialen waarin tuinbouwreststromen verwerkt zijn.


foto: Maurice Mikkers Fotografie

Op 4 juni werden twee ontwerpen van de ‘’mycobelcel’’ onthuld bij Fungalogic, The New Farm in Den Haag. In de belcellen combineren innovatieve materialen met levend groen. En zo past het concept van de mycobelcel ook in het programma Natuurlijkwerkt voor gezonde vitale kantoren.

Studenten van TU Delft deden ter plekke gebruikersonderzoek. De komende periode wordt door certificeringsinstanties onderzoek verricht naar de akoestische prestaties en brandveiligheid.

Het project is onderdeel van de activiteiten in voorbereiding van het programma Circulaire Economie en kent onder andere cofinanciering vanuit Interpolis, LTO Noord Fondsen, Ministerie van LNV, en Stimuflori.

SIGN is een initiatief van Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: