Tuinbouwstudenten studeren af met teelt op water

Op CEICKOR, de landbouwuniversiteit van Queretaro, heeft de derde generatie studenten landbouwingenieurs op 23 mei hun diploma in ontvangst genomen.

De Mexicaanse sector groeit
CEICKOR is een educatief centrum voor hightech tomatenteelt en plantenkwekerij en enting voor de tuinbouw, dat ingenieurs en technici opleidt voor de groeiende glastuinbouwsector in Mexico. Hun onderwijsprogramma is gebaseerd op het ontwikkelen van deskundigheid op het gebied van het complete teeltproces - van het bouwen van een kas tot het beslissen over de te telen gewassen, het maken van planningen en teeltprocedures, en het oogsten. Zo krijgen studenten een compleet inzicht in alle aspecten van het management van een hightech kas.


"Als we samen kunnen lachen, kunnen we samenwerken", is de quote die op de kas staat. Het project wordt gesponsord door Cieckor, Inverca Mexico, Nature Sweet, Fresh Mex, Arq. Eduardo Martinez, Ing. Manuel Robles, Agrojena, Plast Textil, Disa, Asesores en Invernaderos, Priva, Haifa, Fertilizantes de la Abundancia en Hermanos Cruz. 

Bloemen
Deze 3e generatie ingenieurs onderscheiden zich van de tuinbouwfocus van CEICKOR omdat ze besloten bloemen te telen voor hun afstudeerproject. De Mexicaanse bloementeelt gebeurt voornamelijk in de volle grond. De studenten wilden innoveren door een hydrocultuur versie van een van de populairste producten van Mexico te introduceren: gladiool.

Het telen van gladiool in de volle grond levert veel problemen op, meestal door Fusarium besmetting wat het telen van gladiolen gedurende meer dan één of twee cycli op dezelfde grond belemmert. Hierdoor moeten telers elk jaar nieuwe grond vinden om te telen.

Hydroponische teelt! Foto's: Francisco Alberico, Distribuidora de Sustratos Agrícolas SA de CV

Gladiolen hydroponisch telen
Hun innovatieproef bestond uit de introductie van de teelt van gladiool met een hydroponisch systeem op substraat, zodat ze Fusarium-besmetting konden uitroeien en nog jarenlang onafgebroken op dezelfde grond konden blijven telen.

De resultaten waren bevredigend: de studenten oogstten sterkere planten in minder tijd. Ze overtroffen de kwaliteit van de steelhoogte met 98% van de geoogste stelen / bollen waar het normaal ongeveer 60% was met teelt in de volle grond, en hebben Fusarium praktisch helemaal uitgeroeid. De bollen waren zelfs na het afknippen van uitstekende kwaliteit en produceerden bollen van hoge kwaliteit voor de volgende cyclus.

Voor meer informatie:
Ceickor
01 (441) 277 5050
infouniversidad@ceickor.com.mx 
www.centrouniversitarioceickor.edu.mx 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven