Wellesbourne Campus, University of Warwick

Bouw van hightech kas op Engelse campus van start

De bouw van een innovatieve onderzoekskas bij de Wellesbourne Campus van de University of Warwick is van start gegaan.

In februari werd de bouwvergunning van de nieuwe 1230 m2 grote onderzoekskas goedgekeurd. Het project is een samenwerking tussen Crop Health and Protection (CHAP), één van de vier UK Agritech Centres die gefinancierd zijn door de ontwikkelaar Innovate UK, RIPE Building Services, en de University of Warwick.

Het is het eerste grote bouwproject bij Wellesbourne Campus sinds de universiteit de grond in 2004 kocht. De nieuwe kas wordt bovendien gebouwd in het jaar dat de locatie zijn 70-jarige bestaan als nationaal expertisecentrum voor gewasonderzoek viert. 

Het nieuwe gebouw, genaamd het Natural Light Growing (NLG) Centre, wordt door RIPE gebouwd met gepatenteerde materialen en bouwtechnologieën. Hierdoor zal een volledig natuurlijk lichtspectrum in de beschermde groeiomgeving kunnen schijnen. De verwachting is dat dit de oogst en groeisnelheid, net als andere kwaliteiten zoals de smaak, plantgezondheid en kracht, zal verbeteren. De positieve effecten van het gebruik van het volledige spectrum op gewassen wordt nog niet volledig begrepen, en de kas zal daarom ook dienen als demonstratiefaciliteit en experimentele locatie om verschillende gewaskenmerken te bestuderen.

Fraser Black, de directeur van CHAP: “Wij van CHAP zijn ontzettend enthousiast dat we de samenwerking tussen RIPE en de  University of Warwick kunnen ondersteunen en dat we fondsen van Innovate UK kunnen gebruiken om het NLG Centre op te zetten. Deze unieke, geavanceerde faciliteit, gecombineerd met de uitstekende wetenschappelijke kennis die aanwezig is, zal het onderzoek naar de voordelen van natuurlijk groeilicht versnellen en echte demonstraties bieden aan commerciële telers over hoe de toekomst van de beschermde teelt eruit zal zien."

Phillip Lee, de directeur van RIPE Building Services: “We zijn enorm trots dat we met CHAP samen mogen werken om ons nieuwe prototype kas te bouwen op de Wellesbourne Campus. Dit project is het resultaat van meer dan vijf jaar van ontwikkelingen in technologieën en systemen en de overdracht van technologie.

“Eén van de vele voordelen van dit unieke ontwerp is het gemak waarmee de kas gebouwd kan worden, en nu de bouwvergunning is toegekend en de bouw is begonnen, kijken we ernaar uit om de bouw zo snel mogelijk af te ronden zodat de eerst proeven met gewassen deze zomer nog kunnen plaatsvinden."

Professor Richard Napier, directeur Onderzoek bij de School of Life Sciences, liet weten: “We zijn ontzettend blij dat Wellesbourne Campus is gekozen als de locatie voor dit innovatieve onderzoekscentrum.

“Onze academische gewasonderzoekers kijken ernaar uit om de volgende generatie groeiomgevingen te testen en ons onderzoek op het gebied van gewasverbetering uit te breiden. De resultaten van dit onderzoek zullen voordelen opleveren voor boeren, telers en uiteindelijk ook consumenten."

De bouw van de kas zal deze maand worden afgerond en in de zomer van dit jaar officieel geopend worden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven