Natasha Solano – Kuehne + Nagel

“Samenwerking cruciaal om de koudeketen gesloten te houden”

Tholen - Oorspronkelijk begonnen in 1890 vanuit de Duitse havens Bremen en Hamburg in de zeevracht is Kuehne + Nagel na 1950 snel geïnternationaliseerd in alle vormen van modaliteit. Zo ook in de luchtvracht biedt het zijn diensten aan. Het bedrijf is een van de grotere spelers in het vervoer van fresh-produce wereldwijd.

“We opereren met onze luchtvracht onder andere vanaf Schiphol,” vertelt Natasha Solano, directeur ontwikkeling van luchttransport voor versproducten bij Kuehne + Nagel. “Nog altijd stijgt het aandeel van de luchtvracht in vers en we zien het in de komende jaren niet afnemen.”

Snelheid
“Hoewel luchtvracht de duurste manier van transport is, kiest de klant vooral deze vorm van vervoer vanwege de snelheid.” Voor de meest bederfelijke goederen zoals bijvoorbeeld bloemen en planten die vanuit Nederland naar de VS en Canada worden geëxporteerd of frambozen van Mexico naar Nederland is luchtvracht eigenlijk de enige oplossing waarbij het product kwalitatief goed op zijn bestemming aankomt.”

De keten gesloten houden
“Wegens de diversiteit van de luchtvrachtketen, denk aan wegvervoerders, expediteurs, airline afhandeling, sanitaire- en gezondheidsinspecties en de air carriers, vereist het vervoer van bederfelijke goederen per lucht continue aandacht. Samenwerking en een naadloze communicatie tussen al deze partijen zijn cruciaal voor het behoud van een zo gesloten mogelijke koudeketen. Wegens de groeiende kosten van transport binnen het totale kostenplaatje van de supply chain van bederfelijke goederen, is de klant niet altijd bereid om te investeren in extra´s zoals bijvoorbeeld passieve koeling of temperatuur monitoring.”

Wereldwijd netwerk
Niet alleen biedt Kuehne + Nagel verschillende vormen van transport aan maar heeft het ook een wereldwijd netwerk van eigen stations voor bederfelijke luchtvracht. Een aantal van deze stations verlenen naast de reguliere luchtvrachtdiensten ook de zogenaamde Value Added Services voor bederfelijke goederen voor onder andere grote supermarktketens. “Onze stations zijn zo ingericht dat de producten die wij in bewaring krijgen op een optimale manier worden afgehandeld en/of opgeslagen. Dit draagt bij aan de houdbaarheid van deze producten waarbij we hopen hierbij op onze manier bij te dragen aan het voorkomen van voedselverspilling. Op dit moment worden al onze stations voor bederfelijke luchtvracht door onze eigen QHSE organisatie FreshChain gecertificeerd zodat de klant ervan uit kan gaan dat het station in Bogota, Colombia dezelfde hoge standaards hanteert en dezelfde kwaliteit levert als het station op Schiphol of  Los Angeles. Met alle vormen van intermodaal transport en het werken met één systeem in ons bedrijf kunnen we ook de communicatielijnen kort houden en onze klanten volledige transparantie bieden.”

Voor meer informatie:
Natasha Solano
Global Perishables Development
Director Air Logistics
Kuehne + Nagel
Avenida Central 34
Centro de Carga Aerea
28042 Barajas
Spanje
Tel: +34(0)6 71 670 891
Natasha.Solano@Kuehne-nagel.com
www.kuehne-nagel.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven