Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Terugblik eerste editie tuinevenement Gardenista

Van 15 tot en met 19 mei stond landgoed Ophemert in het teken van het nieuwe tuinevenement Gardenista van vereniging Groei & Bloei. Het bleek een succes. Het aantal van 15.000 bezoekers, waaronder veel kinderen, was boven verwachting en de reacties waren enthousiast.

Het merendeel van de bezoekers oordeelde heel positief over Gardenista: Een goede sfeer, laagdrempelig, een gevarieerd programma, breed aanbod van standhouders en een inspirerende locatie. Een mooi dagje uit. Dat het al die dagen mooi weer was, zal ook meegespeeld hebben. Het evenement is voornamelijk door vrijwilligers van de tuinvereniging Groei & Bloei ontwikkeld. Zij hebben gezorgd voor de hoge kwaliteit van deze eerste editie. De grote toestroom van bezoekers resulteerde op de openingsdag in lange wachtrijen, maar door het verdrievoudigen van de faciliteiten was dit probleem de overige dagen verholpen.

Regio
Rivierenland heeft met Gardenista goed geïnvesteerd in de regio. Veel bezoekers hebben kennis gemaakt met wat deze regio te bieden heeft. Het succes was niet mogelijk zonder grote bijdragen van RIF Fruitdelta Rivierenland, Rabobank West Betuwe (kantoor Geldermalsen) en Provincie Gelderland. Hiervan profiteerden ook veel lokale ondernemers, waarvan er vijftien als standhouder aanwezig waren. Met de ervaring van dit jaar en de toezegging om weer terug te mogen keren in Ophemert, maakt Groei & Bloei zich op voor de volgende, verbeterde, editie in 2020.

Showtuinen
Een deskundige jury onder leiding van Cor van Gelderen, beoordeelde de showtuinen op ontwerp/algemene indruk, beplanting en of de uitvoering ook klopt met het ontwerp. Goud was voor Arjan Boekel met zijn tuin ’Tweede Natuur- een groen habitat’. Zilver kregen Jacqueline Volker en Gilbert de Jong met hun ‘O.I.L.’-tuin en brons werd gedeeld door Studio TAK met haar ‘Vijftig tinten groen’-tuin en Renee Wilson met haar ‘Pluk en Play met water’ tuin.

Bloemstyling
Zowel amateurs, professionals als studenten konden op Gardenista meedoen aan het Nationaal Kampioenschap Bloemstyling. De bloemstukken werden gejureerd door Marcel van Dijk en Jacqueline Boerma. Zij keken naar de techniek, presentatie op het podium en eerste indruk.

De winnaars
Amateurs: Lammy van Elp (1e), Lineke Hummel (2e) en Iet Willems (3e)
Professionals: Daphne Roessink (1e), Wim Sonnemans (2e) en Joyce Brueren (3e)
Studenten: Paulien Beekwilder (1e), Natasja Jongeneel (2e) en Peter van Asselt (3e)

Nationale Tuinweek
Op 8 juni gaat de Groei & Bloei Nationale Tuinweek van start met als centraal thema ‘de Levende Tuin’. De tuinweek wordt afgesloten met het Open Tuinenweekend op 15 en 16 juni. Een overzicht van activiteiten en open tuinen per regio is te vinden op www.groei.nl/tuinweek. 

Fotocredit: vereniging Groei & Bloei

Publicatiedatum: