Glasgroententeeltprojecten en bouw grootste kas van Kazachstan voor rozenteelt

"Ondanks subsidiestop toenemende vraag naar glastuinbouwprojecten uit Oost-Europa"

Al een aantal jaren ziet Van der Hoeven Horticultural Projects dat er in de markt vanuit Oost-Europa een sterke vraag naar hightech kassen is. Enerzijds gedreven door overheden om de lokale voedselvoorziening te stimuleren, al dan niet door middel van subsidies, maar ook door een groeiende vraag naar een kwalitatief jaarrond product.

In de afgelopen jaren heeft Van der Hoeven verschillende projecten geleverd in o.a. Rusland, Kazachstan en Wit Rusland en in samenwerking met lokale bouwers projecten gerealiseerd. Daarnaast biedt de kassenbouwer bij een aantal projecten ook aftersales service  en teeltbegeleiding aan wat weer resulteert in sterk groeiende en winstgevende bedrijven.

Grootste hightech glastuinbouwproject Kazachstan
Hoewel de subsidies in de afgelopen jaren o.a. in Rusland grotendeels gestopt zijn, weerhoudt dit een aantal grote opdrachtgevers niet om door te bouwen en ziet men potentie en bedrijvigheid in voedselproductie onder glas. Zo bouwt Van der Hoeven momenteel drie verschillende blokken in Kazachstan voor een opdrachtgever in Ekibastuz. Het gaat hierbij om 2 projecten van 100.000 m² en een opkweekbedrijf van 10.000 m².

In 2015 heeft de kassenbouwer uit Den Hoorn hier het eerste tuinbouwproject van 50.000 m² gerealiseerd voor rozenteelt. In 2017 werd besloten om nogmaals een project van 50.000 m² te bouwen voor de teelt van tomaten. Eind 2019 zal er dus zo’n 310.000 m² gebouwd zijn, dit betekent dat het dan het grootste hightech glazen tuinbouwproject is van Kazachstan.

In het zuidelijker gelegen Almaty is onlangs gestart met de bouw van een tuinbouwproject van 50.000 m² waar tomaten in geteeld zullen worden. De verwachting is dat ook dit project eind 2019 opgeleverd zal worden.

Verder is Van der Hoeven druk bezig met het verschepen van de laatste materialen van een 270.000 m² turn-key project naar het Russische Volgograd. Dit project zal de komende zomer al operationeel zijn. Hoewel het een logistieke uitdaging is om een dergelijke hoeveelheid in een dusdanige korte periode uit te leveren, loopt alles nog steeds op schema, laat de kassenbouwer in hun nieuwsbrief weten. 

Van der Hoeven Horticultural Projects is te vinden op GreenTech in stand 12.604.

Voor meer informatie:
Van der Hoeven Horticultural Projects
www.vanderhoeven.nl
info@vanderhoeven.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven