WPS levert nieuw intern transportsysteem bij Bestplant

WPS heeft onlangs een nieuw intern transportsysteem geleverd bij Bestplant uit Poeldijk. Bestplant had in een van hun kassen reeds een systeem van WPS en heeft opnieuw gekozen voor de leverancier uit De Lier. WPS heeft de lay-out van het systeem ontworpen en samen met Bestplant geïnstalleerd.

Patrick Zuidgeest, directeur Bestplant: “Wij hadden natuurlijk al ervaring met het systeem van WPS in onze kas aan de Middenweg en dat beviel goed. Het grote voordeel is vooral de rust en het overzicht dat het nieuwe systeem met zich mee brengt. Als ondernemer heb je het al druk genoeg en er zijn veel zaken die aandacht en energie vergen. Het is dan heel fijn als je ergens in het proces rust kan creëren. En dat doet het systeem van WPS. Dan kun je je energie weer gebruiken voor iets anders.”

Werking systeem
Vanaf de oppotmachine worden de planten aangevoerd naar het gordeltransporteursysteem van WPS dat de planten, in dit geval Spathiphyllum, naar de opkweekafdeling transporteert. Na het wijder zetten, gaan de planten via de transportband naar de afkweekafdeling. Daar worden de planten uitgeraapt, waarna deze over de gordeltransporteurs naar een andere ruimte worden gebracht ter verdere verwerking.

Vanuit een mobiele besturingskast in de kap kan de draairichting van de banden en de snelheid aangepast worden. Met een afstandsbediening kunnen medewerkers verschillende zones in- en uitschakelen. Alle hoofdbanden en de transporteurs bij het afkweken zijn te bedienen met een touchscreen.

Om de gordeltransporteurs over het hoofdpad met elkaar te verbinden, is het systeem uitgerust met de unieke Extension dat uit de gordeltransporteur  kan worden getrokken naar de tegenoverliggende band aan de overzijde van het pad.

Voor meer informatie:
WPS
Kijckerweg 115
2678 AC De Lier
T +31 (0)174 671 371
F +31 (0)174 671 372
E: info@wps.eu
www.wps.eu/nl

 

Bestplant
Middenweg 24
2685 AW Poeldijk
T: 0174 244 546
info@bestplant.nl
www.bestplant.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven