donderdag 20 juni

Informatiebijeenkomst Bemisia tabaci potplantentelers

Op donderdag 20 juni organiseert Glastuinbouw Nederland samen met de NVWA, Naktuinbouw en Royal FloraHolland een informatiebijeenkomst over de aanpaste EU-regelgeving rondom Bemisia tabaci. Deze bijeenkomst vindt plaats voorafgaand aan de bijeenkomst m.b.t. het plantenpaspoort.


 
Bemisia tabaci
Per 1 september 2019 worden EU-maatregelen met betrekking tot Bemisia tabaci (tabakswittevlieg) voor bloemisterijgewassen aangescherpt. Momenteel zijn een plantenpaspoort en zendingsinspectie vereist voor planten die specifiek bestemd zijn voor beschermde EU-gebieden. Deze regels gelden voor de gewassen Begonia, Dipladenia, Hibiscus, Mandevilla, Nerium oleander, Euphorbia pulcherrima (Poinsettia), Ficus, Crossandra en Ajuga (vaste plant) die bestemd zijn voor eindgebruikers in Groot-Brittannië, Ierland, Zweden en specifieke gebieden van Portugal. Deze partijen moeten Bemisia-vrij zijn.

Locatie
Royal FloraHolland in Naaldwijk

Aanmelden
U kunt zich hier tot 18 juni (link agenda) voor deze bijeenkomst aanmelden. Tevens kunt u van deze link gebruik maken voor de aanmelding van het verplicht Plantenpaspoort.

bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven