acniti

Kleine bubbels helpen Japanse anjertelers hete zomer door

Sinds 2017 is acniti in Japan actief met bloemenkwekers om de bloemproductie zowel in volume als kwaliteit te verhogen. Het eerste jaar werkte men samen met de telers aan het opzetten van proeven met nano-bubbelirrigatiewater en werd van beide kanten knowhow opgebouwd. De techniek bleek goed te werken en niet veel laten besloten de telers het op de hele kas toe te passen.

In 2018 kozen meer telers in Aichi voor de acniti ultrafine bubbelgeneratoren in combinatie met een zuurstofconcentrator en in 2019 staan er meer telers in de rij om de ultrafijne bubbels toe te passen in hun teelt. Sommige telers gebruiken nu meerdere machines voor hun verschillende kassen. Een van de redenen waarom de acniti submersible-ultrafijne bubbel generatoren zo populair zijn, is dat de investering laag is en het rendement op de investering voor de kleine kassen in Japan zelfs werkt.

De proeven werden uitgevoerd met anjerkwekers in Aichi, Japan. Aichi is het derde grootste tuinbouwgebied van Japan. De stekken zijn de eerste week van juli 2017 geplant. Meestal is de eerste bloei van bloemen tussen november en december. Aichi is erg heet in de periode van juli tot september met een dagelijkse gemiddelde temperatuur van 33 ° C en een luchtvochtigheid van ruim 80%. Een kasklimaat maakt dat het niet erg comfortabel is voor het gewas en ook niet prettig voor een teler om in te werken.

Een van de testen werd gedaan in een kas van 1500m2 met 10 anjervariëteiten. Viper Wine, Kleos, Vogue, Hurricane, Moonlight, Tico, Tico Violet, Nobbio, Cabaret, Master, Ormea en Cotton Candy.

De opgeloste zuurstof (DO) niveaus werden verhoogd van 4 ppm tot 30 ppm door het recirculeren van het water door de submersible unit die ultrafijne bubbels produceert op basis van de zuurstof. De zuurstofconcentrator produceert meer dan 6 lpm O2 met een zuiverheid van meer dan 92%. De telers gebruikten een dagvoorraad tank van 30 m3 waarbij de nanobubbel generator 4 uur nodig heeft om de DO op te voeren tot 30 ppm en miljarden ultrafijne bubbels in het water te injecteren. De ultrafijne bubbels hebben een gemiddelde grootte van 110 nm, wat kleiner is dan een cel, zodat de nano-bubbels gemakkelijk worden opgenomen door de wortels van de planten. Alle andere teeltpraktijken bleven hetzelfde.

De testen lieten goede resultaten zien op steel-kwaliteit, grootte van de bloem, aantal scheuten, volume van de stengels en groeisnelheid. Een van de telers meldde ook een afname van gebruikte meststoffen tot 65% van wat hij normaal gebruikt en de mogelijkheid om de eerste stelen met een meer dan gemiddelde lengte te verzenden naar de veiling.

Naast de bovengenoemde verbeteringen met nano-bubbel-irrigatiewater: zijn ook problemen met verwelkende en stervende planten gestopt. Deze resultaten gaven een zeer positieve kijk op de nano-bubbel-generator met zuurstofconcentrator, en nu worden de units niet alleen geïnstalleerd in anjerkwekerijen, maar ook in gerbera's en lisianthus-kassen.

Het ultrafijne bubbelirrigatiewater verbetert de grond en het gewas aanzienlijk in gebieden die herhaaldelijk met hetzelfde gewas zijn geplant. In gebieden van de kas die vatbaar zijn voor fusarium, heeft het zuurstofrijke water de fusariumproblemen volledig weggenomen, omdat de natuurlijke bodembacteriën goed gedijen in een zuurstofrijke omgeving terwijl het fusarium gedijt in zuurstofarme omstandigheden. Acniti voert momenteel tests uit bij rozenkwekers, chrysantentelers en bouvardia-telers en zij zijn ervan overtuigd dat het vergelijkbare resultaten zullen worden gehaald.

Naast de bloementeelt worden de acniti ultrafijne bubbelgeneratoren ook gebruikt in de productie van tomaat, paprika, sla en komkommer. De ultrafijne bubbelgeneratoren van Acniti hebben hun waarde bewezen in betere oogstresultaten.

Voor meer informatie:
acniti LLC
Osaka Japan
Paul Pepping bubble@acniti.com
Phone: +81 90 6329 1255
www.acniti.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven