Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hamifleurs zet Qualily in het zonnetje

Jaarrond lelies van dezelfde kwaliteit

Verspreid over 5 locaties en 10 ha telen Raymond Vijverberg en Ruud van der Hoeven samen met hun team zo’n 13 miljoen stelen lelies per jaar. Qualily heeft ongeveer 20 verschillende soorten lelies in hun assortiment en produceren Orientals, LA’s, OT’s en Longiflorums van hoge kwaliteit. Deze verschillende soorten lelies vereisen verschillende teeltmethoden, daar kan Qualily met haar verschillende locaties goed op in spelen.

Al voordat de bollen gepoot worden, doet Qualily er alles aan om de omstandigheden zo goed mogelijk te maken met als doel een goede kwaliteit lelie te telen. Eerst wordt de grond ontsmet. Dit gebeurt door de grond te stomen op 100°C. Vervolgens gaan de bollen de grond in en worden ze 3 weken in de koeling bewaard op 9°C. Na de drie weken gaan de bollen de kas in en groeien ze in 11 weken uit tot een prachtige bloem. Door het proces en de klimaatbeheersing kan Qualily het assortiment lelies jaarrond van dezelfde kwaliteit aanbieden.

Om de kwaliteit te bewaken, worden de stelen nadat zij gesneden zijn, direct naar de verwerkingsruimte vervoerd. Dit gebeurt door middel van de transportbanden, die door de hele kas aanwezig zijn. In het warenhuis worden de stelen direct verdeeld, verpakt en weer gekoeld. Op deze manier ontvangt de consument de meest verse lelies van Qualily.

Bron: Hamifleurs

Publicatiedatum: