Inmiddels ook tweede project gestart

Pilot ‘Samen meten, samen weten’ verlengd

In het project ‘Samen meten, samen weten’ werken het Hoogheemraadschap van Delfland en groepjes telers sinds 1 april 2018 samen aan het monitoren en verbeteren van de waterkwaliteit. Een pilot in twee kleine gebieden – de Oranjepolder in Maasdijk en de Heen- en Geestvaartpolder in ’s-Gravenzande – heeft goede resultaten opgeleverd. Om meer inzicht te krijgen in de laatste knelpunten, gaan de telers door met meten.

De telers doen dat met meters en teststrips die zij van het Hoogheemraadschap krijgen. Iedere twee weken testen zij de waterkwaliteit (EC en nitraatgehalte) rondom hun bedrijf en die gegevens worden naderhand gepubliceerd op de projectwebsite. 

Na een jaar meten bleek dat de waterkwaliteit in de Oranjepolder goed op peil is gebleven, op één hoek na. Daar wordt het komende jaar verder op ingezoomd. In de Heen- en Geestvaartpolder zijn op meerdere plaatsen verhoogde concentraties van nutriënten gemeten. Veder is ook een tweede project gestart rond het J.J.J.M. van der Burg-gemaal in Monster. Daar doen zes telers mee.

Lees hier verder bij Glastuinbouw Waterproof. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven