Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voorbereiding op Algemeen Overleg Tuinbouw op 5 juni in Tweede Kamer

Tweede Kamerleden bespreken tuinbouw tijdens Greenport-bijeenkomst

Onlangs werd voor de tweede maal een Greenport-bijeenkomst met een aantal leden van de Tweede Kamer gehouden. Onderwerpen die aan bod kwamen waren onder meer de Impulsagenda Greenport 3.0 en de daarbij horende motie en het Tuinbouwakkoord. Namens Greenport West-Holland waren voorzitter Adri Bom-Lemstra en ondernemers Coen Meijeraan (Royal FloraHolland, Lid Dagelijks Bestuur) en Hans Koolhaas (LKP Plants, EnergieAkkoord) aanwezig. 

De tweede bijeenkomst werd georganiseerd wegens enthousiasme bij de Kamerleden over de eerste bijeenkomst, vorig jaar. De aanleiding was destijds de Impulsagenda Greenport 3.0 en de daarbij horende motie. De bijeenkomst van dit jaar was georganiseerd door Greenports Nederland (i.s.m. de regionale Greenports, waaronder Greenport West-Holland) en de tuinbouwprovincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Limburg en Gelderland.

Tijdens de bijeenkomst spraken ondernemers en Kamerleden over de uitdagingen in de sector en de oplossingen die ondernemers daarvoor hebben. Het ging daarbij om onder meer de thema’s energie, huisvesting arbeidsmigranten en CO2-levering. Er werd onder meer gesproken over het resultaat van de motie op de Impulsagenda Greenport 3.0 en het recent gesloten eerste Tuinbouwakkoord, dat onder meer werd ondertekend door minister Schouten.

Op 5 juni vindt er een Algemeen Overleg Tuinbouw plaats in de Tweede Kamer, waar onder meer het Tuinbouwakkoord op de agenda staat. Ondernemers konden vanuit de praktijk aangeven waar het Rijk knelpunten zou moeten oplossen. Ook vanuit verschillende partners van de Greenport West-Holland zijn knelpunten aangedragen. Dat kunnen de Kamerleden weer gebruiken bij de voorbereiding van het debat op 5 juni.

Bron: Greenport West-Holland

Publicatiedatum: