Etienne Vennink; VGK Cool Logistics

“Wat er ook gaat veranderen, wij blijven nodig in de logistiek”

Tholen – Op 1 april 2018 stapte een nieuwe speler in de logistieke dienstverlening in de markt. Etienne Vennink besloot na zijn opgedane ervaring in de sector op zelfstandige voet verder te gaan en richtte samen met Rob van Opzeeland van Kivits Drunen het nieuwe VGK Cool Logistics op. Twan Bregman en Maurice Buren, waarmee Etienne al jaren samenwerkt, sloten al snel aan.

“In de samenwerking met Rob van Opzeeland vullen we elkaar goed aan met deze dienstverlening in de logistiek,” vertelt Etienne. “Met de eerdere ervaring uit de logistieke sector nam ik in dit nieuwe bedrijf ook de nodige kennis mee en had ik direct ook een groot netwerk tot mijn beschikking. We hebben dan ook de ambitie om sterk te groeien met ons bedrijf in de sector en waarde toe te voegen aan de gehele keten.

Maurice van Buren, Etienne Vennink en Twan Bregman van VGK Cool Logistics.

Voor het moment doen we echter vooral waar we goed in zijn: dienstverlening voor de logistiek. We doen op- en overslag,  het verpakken en ompakken van producten, het transporteren van containers en sanitaire-, en kwaliteitscontroles op de producten die we binnenkrijgen en alle benodigde douaneafhandelingen. We merken dat de klanten ons al kunnen vinden. Wat vooral belangrijk is in onze sector om klanten aan je te binden, is transparantie en vertrouwen. Transparantie bieden we door duidelijke communicatie met onze klanten en ze van alle informatie op de hoogte te houden. Met nieuwe innovaties als smart containers en track-and-trace voor containers kunnen we dat bieden. Op vertrouwen is onze business toch vooral gebaseerd. We zijn dan wel een nieuw bedrijf, we hebben toch al een sterk netwerk door onze ervaring en hebben al een stevige vertrouwensbasis uit kunnen bouwen met onze klanten en kunnen dus ook bieden wat zij van ons gewend zijn.”

Duurzaamheid en intermodaal transport
Momenteel staat de logistieke sector voor een paar grote uitdagingen. Denk aan het verminderen van de uitstoot, transparantie naar de klanten toe, de aanleg van koelclusters en de verdere ontwikkeling van intermodaal transport in Europa. “In het verleden heb ik al eens meegedaan met een aantal pilots in en rond Rotterdam voor het ontwikkelen van intermodaal transport en het is ook zeker een idee dat ik in mijn achterhoofd houdt voor de toekomst. Zo zitten we bijvoorbeeld momenteel nog op een tijdelijke locatie en willen we in de toekomst een eigen nieuw en modern pand laten bouwen. De locatie kan daarin een rol spelen of we ook intermodaal transport kunnen aanbieden. Omdat Barendrecht, de huidige locatie, dicht bij de Waalhaven ligt, zou dit al een winst kunnen zijn om barges in te zetten richting de Waalhaven.

“Als logistiek dienstverlener hebben we enigszins wel een rol te vervullen in het organiseren van transporten waar het kan. In de toekomst zouden we er ook zeker werk van moeten maken in de sector om al deze ideeën en innovaties door te voeren in de logistiek. Belangrijk daarbij is vooral een verandering in de mindset van diegenen die hierin betrokken zijn. De meesten hebben nog altijd het idee dat de vrachtwagen de snelste manier van transport is in de sector, zelfs met alle eventuele congesties op de weg er bij opgeteld.”

“Voor de toekomst hebben we dus nog veel uitdagingen op onze weg liggen. Mijn doel is vooral een mooi, gezond, flexibel en klantgericht bedrijf op te zetten in de logistieke dienstverlening. Want ondanks de vele ontwikkelingen op dit moment in de markt met meer transparantie, nieuwe innovaties en verkorting van de keten zal onze dienst altijd nodig blijven in dit wereldje. Iemand moet immers deze containers in ontvangst nemen en lossen, de producten verpakken en labelen, ze vrij maken voor de klant en de inhoud onderwerpen aan de nodige kwaliteitscontroles."

Voor meer informatie:
Etienne Vennink
VGK Cool Logistics BV
Handelscentrum ZHZ 55 - 60
2991 LD Barendrecht
Tel: +31(0)6 30 273 510
etienne@vgkcoollogistics.nl
www.vgkcoollogistics.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven