MNP Flowers toont nieuwe rassen

MNP flowers beheert sinds 1989 de Europese rechten voor de Japanse veredelaar Suntory Flowers Ltd. en is tevens hoofdlicentiehouder voor alle (toekomstige) producten van deze veredelaar. Elk jaar selecteren wij in nauwe samenwerking met Suntory de beste en meest innovatieve rassen.

Drie keer per jaar introduceert MNP flowers innovatieve rassen van de Japanse veredelaar Suntory Flowers Ltd, voor wie de groothandel sinds 1989 de Europese rechten beheert. Zo komt men tijdens de IPM in januari, de FlowerTrials in juni en de FloraHolland Trade Fair in november met nieuwe rassen. 

Granvia Gold
"Goud, goud en nog eens goud. Xerochrysum (Bracteantha/Helichrysum) Granvia Gold heeft grote bloemen met een heldergele kleur. Het hart van de bloemen kleurt oranje wanneer de meeldraden verschijnen. De rijkbloeiende en unieke structuur van de ritselende, perkamentachtige bloemblaadjes trekken de aandacht. Er zijn talloze compacte strobloemachtigen op de markt, maar Granvia Gold is sterker, vertakt beter en bloeit eerder dan de concurrerende rassen. Daar komt bij dat deze soort zeer eenvoudig te vermeerderen en te telen is en een goede tuinprestatie heeft."
www.granvia.eu 

Sundaville Fuchsia Pink
"Dit is een uitzonderlijke, eye-catching Sundaville variëteit met intens roze bloemen. Het gebladerte is zeer sterk en heeft een heldergroene kleur die perfect past bij de levendig gekleurde bloemen. Sundaville Fuchsia Pink bloeit net zo vroeg en heeft dezelfde groeikracht en bloemgrootte als de andere Sundaville varieteiten uit de Classic collectie. De plant is eenvoudig te vermeerderen en te telen, is goed bestand tegen ziekten en heeft een goede tuinprestatie. Sundaville Fuchsia Pink is zonder steun niet geschikt voor hangpotten of kleine potten vanwege de wat stuggere structuur van de plant."
www.sundaville.eu 

Surdiva Deep Violet Blue
"De intens blauwe kleur van Surdiva Deep Violet Blue maakt het tot een blikvanger in elke tuin, patio of landschap. Het is een  opvallende Scaevola variëteit die zich goed leent voor (hang)potten, perken en borders. De verbeterde genetica zorgt voor planten die compact zijn,  goed vertakken en een grote bloeikracht hebben. In vergelijking met de traditionele, meer hangende Scaevola groeien deze nieuwe varieteiten meer bolvorming en zijn efficiënter te vermeerderen. Planten van de nieuwe Surdiva generatie bloeien langer (tot het einde van het seizoen), hebben een uitstekende tuinprestatie en zijn goed bestand tegen hoge temperaturen en regen."
www.surdiva.com 

Surfinia experience
Ook zal MNP flowers tijdens de Flowers Trials een speciale Surfinia experience organiseren om het 30-jarig jubileum van dit merk te vieren. De experience zal een show op zich zijn, inclusief kleurrijke Surfinia tuin met zowel de nieuwste als de klassieke Surfinia soorten. Bezoekers krijgen een sneak preview van de pre-commercial variëteiten terwijl Surfinia expert Paul Jackson paraat staat om elke Surfinia gerelateerde vraag te beantwoorden.

Tijdens de FlowerTrials van 11 – 14 2019 is MNP te vinden te Leimuiderbrug, Nederland.

Voor meer informatie:

MNP flowers
Weteringweg 3A, 2155 MV
Leimuiderbrug, The Netherlands
+31 (0) 172 50 67 00
info@mnpflowers.com
www.mnpflowers.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven