Bremkens Orchids verkoopt genetica aan Hark

“Focus op opkweek zal plantkwaliteit ten goede komen”

Het Duitse bedrijf Bremkens Orchids focust zich voortaan exclusief op de opkweek van orchideeënpluggen. Het bedrijf heeft hun lijn genetica verkocht aan het Duitse laboratorium Hark Orchideen. Dit bevestigt Christian Bremkens naar aanleiding van eerdere berichtgeving. De verkoop van het assortiment van Hark en Bremkens is overgedragen aan Sion Young Plants, zij gaan dit wereldwijd vermarkten.

Bremkens zal zich nu, onafhankelijk van het assortiment, volledig gaan focussen op de opkweek van orchideeënpluggen, vertelt Christian. "Dat zal de plantkwaliteit ten goede komen. Al met al zijn we nu een nieuwe weg ingeslagen en dit is er een met vele mogelijkheden en kansen. We hebben veel ideeën en er zitten al een aantal in de pijplijn, volgende maand kunnen we hier meer over vertellen", zegt Bremkens.

De afgelopen jaren heeft Bremkens al flink geïnvesteerd in het verbeteren van de opkweekprocessen. Zo is er in 2017 een nieuwe sorteerlijn geïnstalleerd om de uniformiteit van hun product te verhogen (klik hier om meer te lezen over deze nieuwe sorteerlijn) en is een nieuw teeltsysteem ontwikkeld om de productie te vergroten. 

Voor meer informatie
Bremkens Orchids
Christian Bremkens
Email: christian@bremkens-orchids.de
www.bremkens-orchids.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven