Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bezoek aan Dominicaanse Republiek voor ontwikkeling kwekersrechtsysteem

Van 25 tot en met 29 maart bezocht een delegatie van drie internationale specialisten de Dominicaanse Republiek in het kader van een ontwikkelingsprogramma voor kwekersrecht (PVP-toolbox).
 

Het Nederlandse Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit financiert het programma. De Dominicaanse Republiek is lid van UPOV sinds juni 2007. De invoering van het kwekersrechtsysteem is nog in ontwikkeling. Tijdens dit bezoek gaven mevrouw Ana Luisa Díaz, adviseur PVP uit Colombia, mevrouw Sra. Sara Quinteros Malpartida van het PVP-onderzoekstation in Peru en mevrouw Laura Piñán González, DUS-specialist bij Naktuinbouw, technische ondersteuning aan het Dominicaanse bureau voor plantenrassen en het onderzoeksstation om praktische procedures te starten (formulieren, instructies, databases, naamgeving en DUS).

Het Bureau voor plantenrassen (OREVADO) werd op vrijdag 29 maart officieel ingewijd door de minister van Landbouw, El sr. Osmar Benitez en de ambassadeur van Nederland, drs. Annemieke A. Verrijp.

De delegatie nam ook deel aan een nationaal seminar voor lokale universiteiten, publieke onderzoeksinstituten, particuliere fokkers en boeren met als doel het vergroten van het bewustzijn over een goed werkend kwekersrechtsysteem. Tijdens het seminar werd de belangrijke rol die kwekersrecht speelt - niet alleen voor de veredelaars - maar ook om boeren van betere rassen te voorzien, benadrukt.

Voor meer informatie:
Naktuinbouw
www.naktuinbouw.nl

Publicatiedatum: