Oppotmachines voor de veelbelovende Chinese markt

Uitvindingen die nu van groot belang zijn, beginnen altijd klein. In 1967 ontwikkelde Georg Mayer de eerste automatische oppotmachine met een boorsysteem. Dit jaar viert het bedrijf uit Heidenheim het 52-jarig bestaan van deze technologie. Het eindigde niet op de Duitse markt - de oppotmachines van Mayer worden de hele wereld overgestuurd, van Dubai naar Shanghai. Vorige maand leverden ze hun machines aan de nieuwe fabriek van Ball Zhuomei. Volgens Lun Li, area sales manager bij Mayer, biedt de Chinese markt veel mogelijkheden.

Manuel Linke en Lun Li presenteren de potfiller TM 1010F op de IPM Shanghai 2019.

"Op de IPM Shanghai in maart hadden we niet alleen veel mensen die onze stand bezochten, maar de meesten van hen kwamen ook om meer informatie over de machine vragen. In China is het moeilijk om goede werknemers te vinden. Jonge mensen komen massaal naar de grote steden en de mensen die wel in de kassen gaan werken, vertrekken vaak binnen een paar maanden, terwijl de opleiding vier tot vijf maanden in beslag neemt. Tel daarbij op de vraag naar planten van hoge kwaliteit en dit alles resulteert in een grote vraag naar automatisering om een veel snellere en meer uniforme productie te krijgen."

De oppotmachine doet niet alleen snel het werk van één medewerker, maar vervangt ook meerdere medewerkers, zoals te zien is in de onderstaande video, die in Janßen Gartenbau in Duitsland is gemaakt. "Drie samenwerkende machines verwerken 10.000 potten per uur."

Net als bij Janßen Gartenbau in Duitsland leverde Mayer een serie machines aan Ball China. "Het is een van de redenen waarom Ball voor ons als leverancier heeft gekozen. Door de gehele lijn te leveren en niet alleen een machine die in een lijn past met meerdere andere machines, kunnen wij de beste service bieden."

Al met al is China een veelbelovende, maar ook een uitdagende markt. "In Europa, wanneer je begint met het produceren van bloemen, koop je gewoon een oppotmachine. In China is dat niet het geval. Alleen de grote bedrijven kunnen er gewoon een kopen. Veel andere, kleinere bedrijven zijn minder goed in staat om dat te doen. De taalbarrière is het grootste probleem. Je moet Engels spreken om een machine te importeren. Daarom hebben we besloten een kantoor te openen in Nanjing dat we delen met verschillende tuinbouwleveranciers uit Europa. Dit heeft de markt van de kleinere Chinese bloemenbedrijven voor ons opengesteld."

Voor meer informatie:

Mayer
Poststraße 30
89522 Heidenheim
Germany
T: +49 7321 9594 290
F: +49 7321 9594 299
info@mayer.de
mayer.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven