Snellere afwikkeling betalingen voor Tanzaniaanse teler

Tanzania’s platform voor betaaldiensten ClickPesa gaat in samenwerking met het Nederlandse betalingsplatform Ai2 telers in de land- en tuinbouwsector van Tanzania sneller en goedkoper betalingen van West-Europese afnemers laten ontvangen. Door de overeenkomst kunnen telers in Tanzania betalingen rechtstreeks van klanten op de Europese markt gaan innen zonder een tussenpersoon. Betalingen kunnen sneller worden afgewikkeld en de kostenstructuur is lager ten opzichte van diensten die grootbanken aanbieden.

"Door het snelle innen van uitstaande facturen ontstaat er een beter werkkapitaal voor de telers. Land- en tuinbouwsector is een grote economische sector in Tanzania. Het betreft 29,1% van het bruto binnenlands product (bbp) en West-Europa heeft één van de grootste handelscentra voor bloemen wereldwijd. Dit partnership verlaagt de drempel om intensiever te exporteren naar o.a. Aalsmeer en overige veilingen", zo luidt een verklaring. 

"West-Europa heeft één van de grootste handelscentra voor bloemen wereldwijd en door het partnership tussen ClickPesa en Ai2 is de drempel in Tanzania verlaagd om intensiever te exporteren. Naar verwachting met als resultaat dat het de export van tuinbouw- en landbouwproducten van Tanzania naar West-Europa ook gemakkelijker zal maken."

Eenvoudig proces
Het proces is eenvoudig: de teler creëert een account bij ClickPesa en geeft aan dat Ai2 wordt gebruikt voor het verzamelen van betalingen in Europa. De Teler gebruikt de ClickPesa E-invoice service om de ​​factuur te maken die zullen worden verkocht. Na verzending van de (gespecificeerde) factuur stuurt Ai2 de factuur naar de koper. De betaling wordt verzameld en de teler ontvangt het geld binnen een week op zijn Tanzaniaanse bankrekening, omgezet in Tanzania Shilling (TZS) tegen een concurrerende wisselkoers.

Deze dienst is als aanvulling op de bestaande E-invoice van ClickPesa gebouwd en wordt momenteel enkel aangeboden aan bedrijven die actief zijn in de land- en tuinbouwsector.

Voor meer informatie:
Ai2
Postbus 101
2420AC Nieuwkoop
T: 0297-744030
W: info@ai2.nl
www.ai2.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven