Een zomer lang bloemen met Sunfinity

Een tuinplant die de hele zomer doorgroeit en non-stop bloemen geeft. Met de introductie van Sunfinity bij Kwekerij Apartus komt er een nieuw product op de markt. Vanaf week 21 is Sunfinity, een product van veredelaar Syngenta Flowers, verkrijgbaar.

Een zomer lang bloemen
Na jaren van veredelen, verbeteren en testen zal Sunfinity in 2019 voor het eerst grootschalig verkrijgbaar zijn voor de Europese consument. Sunfinity is een kruising met een zonnebloem, die in tegenstelling tot de traditionele variant dankzij de vele vertakkingen non-stop en tot in de late zomer bloemen maakt. De knalgele kleur is niet alleen een genot voor het oog, maar net zo aantrekkelijk voor bijen en andere insecten. Kwekerij Apartus is de enige Nederlandse Sunfinity-kweker en heeft het product de afgelopen jaren samen met Syngenta Flowers zorgvuldig getest. Zij zien Sunfinity als een bijzonder en vernieuwend product en hebben hoge verwachtingen van deze nieuwe plant.

Interspecifieke veredeling
Sunfinity is het resultaat van interspecifieke veredeling. Dit betekent het kruisen van soorten waardoor de sterke punten van verschillende planten in een nieuwe plant samenkomen. Syngenta Flowers maakt hiervoor gebruik van geavanceerde technieken die dit natuurlijke proces een handje helpen. Sunfinity is een plant met meerdere bloemstengels, die nieuwe bloemen blijven geven. De plant doet het als struik goed in de volle grond, maar is ook een eyecatcher in een grote pot naast de voordeur.

Sunfinity is vanaf week 21 verkrijgbaar bij Kwekerij Apartus uit Poeldijk en beschikbaar in potmaat 23 cm.

Voor meer informatie:
Syngenta Flowers 
www.syngentaflowers.eu 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven