Arcadia Chrysanten

Nieuwe kas, verwarming en HNT-installaties naderen hun voltooiing

Als de afbouw en oplevering volgens plan verlopen, kan Arcadia Chrysanten begin juli de eerste chrysantenstekken poten in het nieuwe bedrijf in De Lier. Technokas en zijn onderaannemers werken stevig door aan de afronding van de nieuwe kas van circa 48.000 m². Ook de realisatie van de hijsverwarming, de installaties voor Het Nieuw Telen, de warmtekoppeling met de bestaande kas en de aansluiting op de CO2-leiding van OCAP neemt Technokas voor zijn rekening.

Het nieuwe bedrijf van Arcadia aan de Hoefweg in De Lier wordt energetisch gekoppeld aan hun bestaande kas aan de Burgemeester van Doornlaan in diezelfde woonplaats. Naast de hijsverwarming en het bovennet installeert Technokas in de gevel van de nieuwe kas luchtbehandelingskasten voor Het Nieuwe Telen (HNT). Voor deze technologie is vorig jaar de EHG-subsidie aangevraagd en deze is ook toegekend. Dit is alweer het derde project van Arcadia waarvoor Technokas de installaties voor HNT installeert.

Staalconstructie en aluminium goten
Nadat begin 2019 de warmtekoppeling is gerealiseerd, startte Technokas begin februari met het heiwerk voor de kas en de bouw van de warmteopslagtank (3.000 m³). Eind februari stond de kasfundering en konden de monteurs begin maart de staalconstructie en aluminium goten monteren. Bijzonder is dat de kas dilaterend tegen de corridor is aangebouwd; een corridor die Technokas tegen de bedrijfsruimte aanbouwde.

Medium haze beglazing
Het dek is beglaasd met medium haze beglazing met 2x antireflectie coating. De laatste weken zijn ook de gevels voorzien van beglazing en zijn de leidingen voor de verwarming ingegraven. Verder heeft Technokas het verdeelstuk en de plaatsing van de hoge druk stoomketel (3.500 Mcal/h) gerealiseerd. Tevens is het leidingwerk voor de CO2-toevoer via het OCAP-netwerk uitgevoerd.

Zestien luchtbehandelingskasten
Een belangrijke activiteit in dit project was het installeren van de luchtbehandelingskasten (LBK’s) voor Het Nieuwe Telen. In de gevels zitten 16 LBK’s, één per drie tralies, die elk de klimatisering van een oppervlak van ca. 3.000 m² verzorgen. Omdat alle partijen volgens een strakke planning hebben gewerkt, lukt het Arcadia om in week 28 (begin juli) de eerste chrysantenstekken te planten.

Voor meer informatie:
Technokas BV
0174 240 545
info@technokas.nl
www.technokas.nl
 


Arcadia Chrysanten
Achterweg 55
1424 PP De Kwakel
T: +31 (0)297 38 33 33
www.arcadiachrysanten.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven