Te zien tijdens Flower Trials: Primula Touch Me Mini

Primula Touch Me Mini is een genetisch compacte potplant die bloeit in de winterperiode. Het is een serie die past bij een kleine pot (9 cm – 10,5 cm) en beschikbaar is in 5 kleuren. Schoneveld Breeding showt deze plant tijdens de Flower Trials.Genetisch compact, een duurzame keuze
"Primula Touch Me Mini is genetisch compact van zichzelf en heeft daardoor relatief weinig remstoffen nodig. Dankzij deze genetische compactheid is Touch Me Mini, vergeleken met soortgelijke genetica, eenvoudiger te telen in kleinere potmaten. Primula Touch Me Mini kan - conform de teeltrichtlijnen van Schoneveld Breeding en gebaseerd op Noord-Europese omstandigheden - zonder remstoffen in een 9 cm – 10,5 cm pot geteeld worden!" zo informeert de veredelaar. "Het is daarom een goede keuze voor kwekers, exporteurs of retailers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan."

Bloeier in de winterperiode
"Primula obconica is een van de weinige potplanten die in de winterperiode bloeit. Het is daarom een goede toevoeging voor tuincentra of retailers die de consument in deze periode bloeiende producten willen aanbieden. Dankzij de heldere en vrolijke kleuren wordt het voorjaar echt in de woonkamer van de consument geïntroduceerd.Na aankoop door de consument kan de plant tot wel 4 à 5 weken goed blijven."

Touch Me Mini is de kleine uitgave van Touch Me die ervoor zorgt dat deze geschikt is voor efficiënte levering en transport. Dit product is geschikt voor potmaat 9 cm (3,5”) t/m potmaat 10,5 cm (4”) en beschikt over 5 kleuren. Dark Orange en Red White zijn in 2019 toegevoegd aan het assortiment.

Locatie
Schoneveld Breeding is tijdens de Flower Trials te vinden bij Plantenkwekerij P. van Geest aan de Herenlaan 21, 3155 DC in Maasland.

Naast Primula Touch Me heeft Schoneveld Breeding de volgende producten: Cyclamen Super Serie, Primula Paradiso, Primula Perola, Ranunculus Sprinkles en Campanula Florentes.

Verkrijgbaarheid
Primula Touch Me wordt in Nederland uitsluitend geproduceerd door Telersvereniging Touch Me +. Buiten Nederland zijn de zaden vrij verkrijgbaar! Handel en retail in Europa kunnen het (eind)product aanvragen via Schoneveld Breeding of via een van de telers van Telersvereniging Touch Me +.

Voor meer informatie:
Schoneveld Breeding
Dernhorstlaan 9
7391 HZ Twello
T: (0)571 271717
E: info@schoneveld.nl
www.schoneveld.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven