Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pools seizoen voor de eerste communie en bruiloften is begonnen

Mei wordt in Polen traditioneel geassocieerd met de eerste communie. Daarom groeit de vraag naar bloemen met een witte of ecru kleur en andere lichte en 'pure kleuren' in deze periode van het jaar in dat land.

Etherische bloemen zoals vergeet-mij-nietjes, madeliefjes, saffieren, lelietje-van-dalen zijn het populairst in de Poolse sierteeltsector, omdat ze worden gebruikt voor kransen en boeketten voor meisjes en voor de decoratie van kerken. Ook gypsophila wordt weer populairder in Polen.

Daarnaast worden bladplanten zoals hosta of asperge weer populair in Polen en worden ze vaker gebruikt als de voornaamste decoratie in de kerk bij bruiloften.

Van oudsher werden in Polen niet veel bruiloften georganiseerd in mei vanwege een oud bijgeloof dat men alleen in maanden met een rollende 'r' kan trouwen. Daarom zijn maanden als juni (czerwiec), augustus (sierpień), oktober (październik) en december (grudzień) het meest bezet voor bruiloften in Polen. Maar ook dit is aan het veranderen en veel witte bloemen die werden geassocieerd met de communie worden nu gebruikt voor huwelijksdecoraties.

Bron: Bronisze, PAP (via www.agroberichtenbuitenland.nl)

Publicatiedatum: