Nieuwste editie Bouquet Tales verschenen

De nieuwste editie van de Bouquet Tales krant is verschenen. Meer dan 20 groothandelaren zorgen voor de verspreiding van 26.000 kranten aan hun klanten (bloemisten) in Europa. Een team van vier (inter)nationale bloemisten ontwikkelde 20 zomerse boeketten met vier hoofdbloemen: Chrysant, Calla, Alstroemeria en Avalanche+ rozen.

Bij de eigentijdse bloemist V en V bloemen in Breda kwam een team van jonge bloemisten samen: de Belgische Charlien van Herpe, de Duitse Marko Kriechmus en de Nederlandse Iris de Vries. Onder leiding van de ervaren Giel Tuns ontwikkelde het team meer dan 20 boeketten in verschillende stijlen, maar steeds met dezelfde bloemen in de hoofdrol. “Dat is best een uitdaging,” vertelt Giel. “Maar eigenlijk ook heel eenvoudig! Volg de trends die helemaal buiten je comfortzone vallen. Zo kun je met dezelfde bloemen volop variëren en verrassen. Varieer ook met boeketstijlen, zoals plukboeketten waarbij je met een paar uitgesproken bloemen werkt.” Juist 'het boeket' is voor bloemisten een belangrijk deel van zijn of haar omzet, daardoor onderscheid de vakman zich.

Het project Bouquet Tales is vanuit een promotionele samenwerking tussen verschillende productpromotiegroepen gestart. Belangrijkste doel: samen bloemisten ideeën aanreiken voor meer creativiteit en eigenheid in boeketten. Naast steun van een groep vaste exporteurs is ook de Duitse bloemistenorganisatie FDF een partner.

bron: Bouquet Tales (Facebook pagina)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven